آندربایت

آندربایت

آندربایت زمانی رخ می‌دهد که دندان‌های پایین شما از دندان‌های جلویی بالایی فراتر بروند. در موارد خفیف، ممکن است نیازی به درمان نباشد. اما آندربایت‌های شدید می‌توانند منجر به درد فک و مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه شوند. شما می‌توانید با محدود کردن مکیدن انگشت و پستانک، شانس بروز آندربایت در کودکتان را کاهش دهید. برای اطلاعات بیشتر با بهترین دندانپزشک در تهران و متخصص دندانپزشک در سعادت آباد همراه باشید.

به مشاوره نیاز دارید؟

فرم مشاوره و رزرو وقت

آندربایت چیست؟

آندربایت یک وضعیت دندانی است که در آن دندان‌های جلویی پایین شما از دندان‌های جلویی بالایی فراتر می‌روند. این وضعیت می‌تواند زمانی رخ دهد که فک پایین شما از فک بالایی فراتر باشد. آندربایت یک نوع مال‌اکلوژن کلاس III است. مال‌اکلوژن واژه‌ای است که دندانپزشکان برای توصیف دندان‌های نامرتب استفاده می‌کنند.

اگر دندان‌های شما مرتب باشند، دندان‌های جلویی شما باید کمی از دندان‌های جلویی پایین‌ فراتر بروند. این موقعیت به دندان‌های آسیاب (دندان‌های پشتی) در فک‌های بالا و پایین اجازه می‌دهد تا هنگام بستن دهان شما با هم تماس پیدا کنند. اگر آندربایت خفیفی داشته باشید، ممکن است متوجه مشکلات نشوید. اما در موارد شدیدتر، نامرتبی دندان‌ها می‌تواند بر ظاهر شما تأثیر بگذارد و علائمی ایجاد کند.

آندربایت

آندربایت چقدر شایع است؟

 تقریباً ۵٪ تا ۱۰٪ از افراد دارای آندربایت هستند. این شامل افرادی می‌شود که آندربایت خفیفی دارند و نیازی به درمان ندارند و همچنین افرادی که دارای نامرتبی دندانی قابل توجه‌تری هستند و به درمان نیاز دارند.

علائم آندربایت چیست؟

 آندربایت خفیف ممکن است مشکلی ایجاد نکند. اما آندربایت شدید می‌تواند باعث شود فک شما به وضوح بیرون بزند. نامرتبی دندان‌ها می‌تواند علائمی ایجاد کند که شامل موارد زیر است:

  • مشکل در باز و بسته کردن کامل دهان.
  • ناراحتی یا درد هنگام صحبت کردن یا جویدن.
  • گاز گرفتن داخل دهان.
  • دشواری در تنفس.
  • درد فک.
  • بوی بد دهان (هالیتوزیس).

عوارض آندربایت چیست؟

با گذشت زمان، آندربایت می‌تواند به مشکلات اضافی منجر شود، از جمله:

اختلالات مفصل گیجگاهی-فکی (TMJ): این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که مشکلاتی در مفصل اتصال فک بالا و پایین و بافت‌های اطراف آن وجود داشته باشد. این اختلال علائمی مانند سردرد، درد گوش و درد صورت را به همراه دارد.

مشکلات دندانی: نامرتبی دندان‌ها فضاهای بیشتری برای پنهان شدن باکتری‌ها ایجاد می‌کند و خطر عفونت را افزایش می‌دهد. این می‌تواند به مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان، حفره‌ها و بیماری لثه منجر شود. همچنین می‌تواند باعث ترک خوردن یا ساییدگی دندان‌ها شود.

آپنه خواب: آپنه خواب یک اختلال خواب است که باعث می‌شود شما در حین خواب تنفس را متوقف کنید. توقف موقت تنفس شما را بیدار می‌کند. کمبود خواب منجر به خستگی، خواب‌آلودگی و تحریک‌پذیری می‌شود.

آندربایت

علت‌های آندربایت چیست؟

 آندربایت ممکن است به دلیل بزرگ‌تر بودن فک پایین نسبت به فک بالا، یا زیر توسعه بودن فک بالا ایجاد شود. گاهی اوقات، آندربایت ناشی از موقعیت دندان‌ها به جای اندازه یا جایگاه فک است.

صرف نظر از آناتومی، اگر کسی در خانواده‌تان آندربایت داشته باشد، احتمال بیشتری دارد که شما نیز دچار آندربایت شوید. برخی رفتارها و شرایط نیز می‌توانند نقش داشته باشند.

علت‌ها شامل موارد زیر است:

  • ژنتیک: ژن‌هایی که از خانواده‌تان به ارث می‌برید، شکل و اندازه فک و دندان‌های شما را تعیین می‌کنند. بیشتر افرادی که دندان‌های نامرتب دارند، این ویژگی‌ها را به ارث می‌برند.
  • رفتارهای طولانی‌مدت در کودکی: اقداماتی که فشار مکرر بر دندان‌ها در حین شکل‌گیری آن‌ها وارد می‌کند، می‌تواند باعث ایجاد آندربایت شود. این اقدامات شامل مکیدن انگشت، تغذیه با بطری یا استفاده از پستانک به مدت طولانی است. ناخن‌خوردن و فشار دادن زبان به دندان‌ها هنگام صحبت یا جویدن نیز می‌تواند باعث آندربایت شود. آیا علل کج شدن دندان ها در کودکان را می دانید؟
  • آسیب: آسیب به صورت یا فک می‌تواند منجر به آندربایت شود. حتی با جراحی، گاهی اوقات استخوان‌های فک به طور کامل هم‌راستا رشد نمی‌کنند.
  • تومورها: تومورها در دهان یا فک می‌توانند باعث نامرتبی دندان‌ها شوند.

آندربایت چگونه تشخیص داده می‌شود؟

دندانپزشک شما یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد. ممکن است از اشعه ایکس دندانی استفاده کند تا نقاط دقیق نامرتبی دندان‌های شما را شناسایی کند. بسته به شدت آندربایت شما، ممکن است نیاز باشد که به یک ارتودنتیست یا جراح دهان مراجعه کنید. کار متخصص ارتودنسی تنظیم دندان‌ها و صاف کردن دندان‌ها است. جراح دهان جراحی روی ساختارهای دهانی، مانند دندان‌ها و فک را انجام می‌دهد.

مقالات مفید پزشکی:  متخصص ایمپلنت دندان

در چه سنی باید آندربایت را اصلاح کرد؟

بهترین زمان برای درمان در دوران کودکی، بین ۷ تا ۱۰ سالگی است، زمانی که استخوان‌های فک هنوز در حال توسعه هستند. در این مرحله، تغییر ساختار استخوان بدون جراحی بسیار آسان‌تر است.

آندربایت در نونهالان و کودکان

تشخیص زودهنگام آندربایت می‌تواند برای شما و فرزندتان بسیار مفید باشد. اگر آندربایت کودک شما خفیف باشد، می‌توانید تا رسیدن او به سن ۷ سالگی صبر کنید. در این سن، آن‌ها قادر خواهند بود از بریس برای اصلاح این مشکل استفاده کنند. اگر فرزند شما دچار آندربایت شدید است (به ویژه اگر این مشکل ناشی از نقص مادرزادی مانند شکاف لب یا کام باشد)، ممکن است انجام جراحی به موقع و اولیه بتواند به حل این مشکل کمک کند.

درمان‌های اصلاح آندربایت چیست؟

 گزینه‌های درمانی بستگی به شدت آندربایت و سن شما دارد. به طور کلی، درمان‌هایی که به تدریج ساختارهای استخوانی را تغییر می‌دهند، بیشتر در کودکان و نوجوانان که استخوان‌هایشان هنوز در حال رشد است، رایج است. بزرگسالان معمولاً به جراحی نیاز دارند.

  • ارتودنسی و نگهدارنده‌ها: ارتودنسی‌ها به دندان‌های شما متصل می‌شوند و به تدریج آن‌ها را در راستای صحیح قرار می‌دهند. ممکن است نیاز به ارتودنسی بر روی تمام دندان‌ها یا فقط دندان‌های تحت تأثیر آندربایت داشته باشید. برخی از ارتودنسی‌ها شفاف هستند و به طور طبیعی با ظاهر شما ترکیب می‌شوند. بعد از آن، ممکن است نیاز به استفاده از نگهدارنده داشته باشید. نگهدارنده‌ها دندان‌های شما را در موقعیت خود پس از برداشتن ارتودنسی نگه می‌دارند. مطالعه بیشتر: آشنایی با انواع روشهای ارتودنسی دندان
  • کشیدن دندان: ممکن است نیاز باشد که یک ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی دندان‌ها را بکشید اگر داشتن دندان‌های زیاد (دندان‌های شلوغ) به آندربایت شما کمک کند. ممکن است نیاز باشد قبل از دریافت ارتودنسی دندان‌ها را بکشید. این کار فضای بیشتری برای ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی شما ایجاد می‌کند تا دندان‌های باقی‌مانده شما را به درستی قرار دهد.
  • گسترش‌دهنده‌های کام و سایر دستگاه‌های تغییر رشد: کودکانی که استخوان‌هایشان هنوز در حال شکل‌گیری است، ممکن است از دستگاه‌هایی که به تدریج بایت آن‌ها را تنظیم می‌کند، بهره‌مند شوند. کودک شما ممکن است نیاز به استفاده از این دستگاه‌ها برای چند هفته یا چند ماه برای اصلاح آندربایت داشته باشد.
    • گسترش‌دهنده‌های کام در سقف دهان کودک شما قرار می‌گیرند و به تدریج فک بالای آن‌ها را برای هماهنگی بیشتر با فک پایین گسترش می‌دهند.
    • کلاه چانه یک هدگیر با بند چانه است که از جلو آمدن فک کودک شما جلوگیری می‌کند.
    • هدگیر کششی معکوس به فک بالای کودک شما متصل می‌شود و آن را به جلو می‌کشد.
  • جراحی: جراحی برای اصلاح نامرتبی فک در بزرگسالان بیشتر از کودکان رایج است. اگر گزینه‌های دیگر، کم تهاجمی، کارساز نبوده و آندربایت شما شدید باشد، ممکن است نیاز به جراحی بازسازی برای هم‌راستا کردن بایت خود داشته باشید.

درباره ارتودنسی پیشگیرانه چیزی شنیده اید؟ توصیه می کنیم مقاله لینک شده را بخوانید.

جراحی آندربایت

بیشتر جراحان دهان مجاز قادر به اصلاح موفقیت‌آمیز اندربایت هستند. چند نوع رایج جراحی برای اصلاح اندربایت شامل تغییر شکل برای بلند کردن فک بالا یا کوتاه کردن فک پایین است. در برخی موارد، استفاده از سیم‌ها، صفحه‌ها یا پیچ‌ها ممکن است شکل مناسب استخوان فک را حفظ کند.

هزینه جراحی آندربایت

هزینه‌های جراحی فک برای اصلاح آندربایت متفاوت است. در مواردی که ناهنجاری‌های دندانی و اسکلتی باعث مشکلات بهداشتی می‌شوند، ممکن است جراحی فک تحت پوشش برخی از طرح‌های بیمه سلامت قرار گیرد. در برخی موارد، شرکت‌های بیمه سلامت ممکن است هزینه جراحی فک را پوشش ندهند اگر آن را از نظر جراحی ضروری برای حفظ سلامت فرد ندانند. جراحی شامل معاینه، اشعه ایکس، بیهوشی عمومی، برش استخوان، تغییر شکل استخوان و جابجایی فک است. پیچ‌ها، صفحه‌ها، سیم‌ها و کش‌های لاستیکی نیز پس از جراحی فک را در جای خود نگه می‌دارند. بازیابی از جراحی فک بین یک تا سه هفته طول می‌کشد و معمولاً دندانپزشک بعد از جراحی استفاده از ارتودنسی یا سایر وسایل دندانی را برای حفظ دندان‌ها در جای خود توصیه می‌کند.

چگونه می‌توانم از آندربایت جلوگیری کنم؟

نمی‌توان از آندربایت‌های مرتبط با ژنتیک جلوگیری کرد. اما والدین و مراقبان می‌توانند برخی رفتارهایی را که ممکن است باعث توسعه آندربایت در کودکان شوند، محدود کنند.

استراتژی‌های پیشگیری شامل موارد زیر است:

از سن ۱ سالگی کودک خود را از بطری شیر بگیرید.

از سن ۳ سالگی مکیدن انگشت را متوقف کنید.

مقالات مفید پزشکی:  فلوراید تراپی چیست؟

از سن ۳ سالگی استفاده از پستانک را متوقف کنید.

برای آشنایی با اپن بایت، اوربایت و کراس بایت نیز مقاله های لینک شده را مطالعه نمایید.

تفاوت بین آندربایت و اوربایت چیست؟

آندربایت برعکس اوربایت است. اوربایت زمانی رخ می‌دهد که دندان‌های جلویی بالایی شما از دندان‌های جلویی پایینی شما فراتر بروند. آن‌ها علل مشابهی دارند، اما اوربایت‌ها بیشتر از آندربایت‌ها رایج هستند.

درمان آندربایت در کلینیک تخصصی مژگان آزادخواه

در کلینیک تخصصی دکتر مژگان آزادخواه، شما می‌توانید با اطمینان آندربایت خود یا فرزندتان را درمان کنید. تیم متخصص ما با استفاده از روش‌های پیشرفته و به‌روز، به شما کمک می‌کند تا به لبخندی زیبا و سالم دست یابید.

علاوه بر درمان آندربایت، ما تمام خدمات دندانپزشکی از جمله کامپوزیت دندان، لمینت دندان، ایمپلنت دندان، عصب‌کشی دندان، پروتز دندان و بسیاری دیگر را با بهترین متدهای روز دنیا ارائه می‌دهیم. با ما همراه باشید و از خدمات با کیفیت و حرفه‌ای ما بهره‌مند شوید! لبخند شما، اولویت ماست!

سوالات متداول درباره آندربایت

آیا آندربایت‌ها با افزایش سن بدتر می‌شوند؟

بله، به ویژه اگر آندربایت در دوران کودکی بدون رسیدگی باقی بماند و به بزرگسالی منتقل شود. در آن مرحله، استخوان‌های فک سخت می‌شوند و اندربایت ممکن است بیشتر نمایان شود.

اگر آندربایت خود را اصلاح نکنم چه اتفاقی می‌افتد؟

بسته به شدت اندربایت شما، نامرتبی ممکن است منجر به علائم ناخوشایند مانند درد فک و دشواری در خوردن و صحبت کردن شود. همچنین می‌تواند خطر مشکلات دندانی و شرایطی مانند اختلالات TMJ را افزایش دهد. بسته به شدت آن، آندربایت ممکن است شما را نسبت به ظاهر خود حساس کند.

چگونه از خودم (یا فرزندم) مراقبت کنم؟

بهداشت دهان و دندان مناسب برای همه مهم است، اما با آندربایت به ویژه اهمیت دارد. دندان‌های نامرتب می‌توانند مکان‌هایی سخت برای دسترسی ایجاد کنند که در حین مسواک زدن به راحتی فراموش می‌شوند و مکان‌های پنهانی برای باکتری‌ها فراهم می‌آورند. خطر عفونت را با مسواک زدن حداقل دو بار در روز و دقت در مسواک زدن تمام مکان‌هایی که باکتری‌ها ممکن است پنهان شوند، کاهش دهید. روزانه نخ دندان بزنید. هر شش ماه یک بار به  جراح دندانپزشک خود مراجعه کنید. دستورالعمل‌های دندانپزشک یا ارتودنتیست خود را در مورد اینکه آیا شما یا فرزندتان باید در شب از محافظ دهان (محافظ شب) استفاده کنید، دنبال کنید. محافظ شب به جلوگیری از اثرات مضر دندان‌قروچه (برکسیسم) کمک می‌کند که در حین خواب آسیب ایجاد می‌کند.

به مشاوره نیاز دارید؟

فرم مشاوره و رزرو وقت

لطفا به ما امتیاز بدهید...
[کل: 0 میانگین: 0]
فهرست مطالب

به مشاوره نیاز دارید؟

جهت دریافت مشاوره رایگان و تعیین وقت حضوری با ما تماس بگیرید.

مقالات مفید

کراس بایت
کراس بایت

کراس بایت یک بیماری دندانی است که بر نحوه تراز شدن دندان‌های شما تأثیر می‌گذارد. علامت اصلی کراس

ادامه مطلب »
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها