EN

فلوراید تراپی چیست؟

فلوراید تراپی چیست؟

فلوراید تراپی چیست؟

آیا می دانید فلوراید تراپی چیست؟ فلوراید به ماده معدنی گفته می‌شود، که باکتری تولید کننده اسید و پلاک را از بین برده و از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. این ماده همچنین موجب تقویت و محافظت مینای دندان شده و به حفظ استحکام دندان‌ها کمک می‌کند. فلوراید از دو طریق جذب بدن می‌شود، به صورت سیستمیک و موضعی. فلورایدهای سیستمیک معمولاً از طریق آب لوله کشی و مکمل فلوراید بلعیده و وارد بدن می‌شوند. فلوراید موضعی نیز از طریق خمیر دندان، دهانشویه و درمان توسط دندانپزشک بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرد. اگر در معرض خطر ابتلا به پوسیدگی دندان باشید، درمان با فلوراید بسیار موثر خواهد بود. در این مقاله قصد داریم شما را با فلوراید تراپی، نحوه انجام و مزایای آن آشنا کنیم.

فلوراید چیست؟

فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است، که دندان هایی قوی می‌سازد و از ایجاد حفره و پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. این ماده مینای دندان سالم را پشتیبانی کرده و با باکتری‌هایی که به دندان‌ها و لثه‌ها آسیب می‌رسانند، مبارزه می‌کند. این ماده به ویژه در صورتی که در معرض خطر بالای ایجاد پوسیدگی یا حفره‌های دندانی هستید مفید است. زمانی حفره تشکیل می‌شود که باکتری‌ها در لثه و روی دندان ها جمع شده و لایه ای چسبناک به نام پلاک را به وجود می‌آورند. پلاک اسیدی که باعث تخریب دندان ها و بافت لثه می‌گردد، در صورت تجزیه شدن می‌تواند اعصاب و خون را نیز تحت تاثیر قرار داده و سبب آسیب رساندن به آن شود.

نحوه انجام فلوراید تراپی

فلوراید تراپی روشی حرفه‌ای است که در آن از غلظت بالای فلوراید استفاده می‌شود. این روش توسط بهترین دکتر دندانپزشک به منظور بهبود سلامت و کاهش خطر پوسیدگی استفاده می‌شود. فلوراید ممکن است به شکل محلول، ژل، فوم یا لاک دندان مورد استفاده قرار گیرد. معمولاً ابتدا چکاپ دندان‌ها، اسکیلینگ و پولیش و یا از بین بردن لکه‌های دندان با ایرفلو انجام می‌شود. سپس قبل از استعمال فلوراید موضعی دندان‌هایتان خشک خواهند شد. اگر از وارنیش استفاده شود، مستقیماً با فرچه روی دندان‌های شما مالیده خواهد شد. اگر از ژل یا کف استفاده شود، چندین دقیقه با کمک یک قالب روی دندان‌هایتان قرار خواهد گرفت.

بعد از تکمیل شدن فلوراید تراپی موضعی، باید حداقل تا 30 دقیقه چیزی نخورید، نیاشامید و دهانتان را نشویید تا اثر محافظتی این درمان روی دندان‌ها بیشتر شود. نهایتاً دندان‌ پزشک به شما خواهد گفت که چه موقع باید برای فلوراید تراپی مجدد مراجعه کنید. وارنیش فلورایدی که دندان‌پزشک استفاده می‌کند، برای جلوگیری از پوسیدگی دندان در کودکان ایمن است. آن‌ها تنها از مقدار کمی فلوراید استفاده می‌کنند و احتمال قورت دادن فلوراید خیلی ناچیز است.

چه کسانی کاندید فلوراید تراپی هستند؟

معمولاً کسانی که دندان های محکمی ندارند و دچار کمبود کلسیم در بدن خود هستند و یا کودکان بالای شش سال که دندان های دائمی خود را تک تک در حال رویش دارند، می توانند کاندید استفاده از فلوراید تراپی دندان باشند .

مقالات مفید پزشکی:  چند نکته درباره جراحی لثه با لیزر

همچنین کسانی که از پوسیدگی دندان های خود رنج می برند، افراد سیگاری که دندان های آن ها به خاطر دود سیگار تخریب شده است و یا اینکه از الکل استفاده می کنند، کسانی که مینای دندان ضعیفی دارند و یا دهان خشکی دارند که یکی از دلایل خرابی دندان ها و بیماری لثه همین خشک بودن دهان می باشد، این افراد بهتر است هر شش ماه یک بار زیر نظر دندانپزشک خود نسبت به فلوراید تراپی اقدام کنند. فلوراید درمانی فقط مخصوص کودکان نیست و بزرگسالان و یا هر کسی که دندان هایش در معرض خرابی و پوسیدگی می باشد باید فلورید تراپی انجام دهد تا از پیشرفت پوسیدگی و خرابی آن جلوگیری نماید.

مزایای فلوراید تراپی

  • جلوگیری از پوسیدگی دندان ها
  • معکوس کردن فرآیند فرسایش تدریجی فعلی دندان
  • جایگزینی مواد معدنی مینای دندان و تقویت مینای دندان
  • جلوگیری از تجمع باکتری در نواحی اطراف لثه به خصوص برای کسانی که از بریس های دندان استفاده می کنند
  • پیش گیری از ابتلا به بیماری ژنژیویت
  • جلوگیری از بیماری های لثه

فلوراید تراپی هیچ گونه عوارضی ندارد و با خیال راحت می توانید آن را در فواصل بین 4 تا 6 ماه در مطب دکتر انجام دهید. دهانشویه های فلوراید برای کودکان بالای 6 سال توصیه می شود و چون اغلب این دهانشویه ها حاوی سدیم فلوراید هستند، باید به کودک خود آموزش دهید در حین استفاده تمامی آن را از دهان خارج کند.

هزینه فلوراید تراپی

هزینه این درمان در کلینیک‌های دندانپزشکی تا حدودی تفاوت داشته و معمولا هزینه فلوراید تراپی دندان بزرگسالان نسبت به قیمت فلوراید تراپی کودکان بیشتر است. همچنین فاکتورهای مهمی روی این هزینه تاثیر دارند. به طور مثال، نوع دندان تحت درمان قرار گرفته، نوع فلوراید، مقدار فلوراید و تخصص دندانپزشک از این دسته موارد می‌باشند. البته باید گفت که هزینه نهایی این درمان از درمان‌های دیگری مانند پر کردن، عصب کشی دندان و … بسیار پایین‌تر است. بنابراین حواستان باشد که اگر دندان هایتان نیازمند فلوراید تراپی است، در زمان سریع‌تری این اقدام را انجام دهید.

راهنمای مراقبت بعد از فلوراید تراپی

فلوراید تراپی هم برای کودکان و هم بزرگسالان قابل اجرا می باشد. مراقبت‌هایی که بعد از فلوراید تراپی الزامیست را در ادامه بیان می کنیم:

  • فرد باید از خوردن، نوشیدن و شستن دهان به مدت سی دقیقه اجتناب کند.
  • تا صبح روز بعد، ازخوردن غذاهای ساینده اجتناب کند.
  • تا صبح روز بعد، از مسواک زدن خودداری کند.
  • تغییر رنگ دندان‌ها موقتی می باشد و بعد از ۲۴ ساعت به حالت اول بر می گردد.
  • انجام فلوراید تراپی بسته به وضعیت و شاخص های پوسیدگی هر ۳ ماه تا یک سال باید تکرار شود.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی فلوراید تراپی چیست و نحوه انجام آن پرداختیم و همچنین، مزایا و معایب آن را توضیح دادیم. همان‌طور که اشاره کردیم فلورایدتراپی برای افرادی استفاده می‌شود، که در معرض خطر پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان‌ها قرار دارند. اگر قصد انجام این کار را دارید به دندانپزشکی با تجربه مراجعه کنید تا دندان‌های شما را بررسی کند و در صورت نیاز فلورایدتراپی را انجام دهید. زیرا ممکن است شما به این درمان نیاز نداشته باشید.

متخصص ارتودنسی دندان کودکان

مقالات مفید پزشکی:  کاربردها و مزایای کامپوزیت فلو

اشتراک گذاری:

مقالات مفید

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها