درمان ریشه دندان

انجام مراقبت از دندان‌ها در طول روز اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که سالم بودن آن باعث زیبایی چهره افراد می‌شود و همچنین در صورت وجود خرابی برای افراد مشکلات مختلفی ایجاد می‌کند. در این صورت برای از بین بردن درد دندان دکتر اقدام به درمان ریشه دندان یا عصب کشی خواهد کرد. فرایند انجام عصب کشی شامل معاینه، بی‌حسی، عصب کشی، پرکردن دندان و روکش دندان است. البته که این خدمات درمانی توسط متخصص روکش دندان هم انجام میشود. در ادامه مقاله قصد داریم بدانیم عصب کشی دندان چگونه است و روند کار آن به چه صورت است.

عصب کشی دندان چیست؟

برای آنکه بدانیم انجام عصب کشی دندان چگونه است، ابتدا باید بدانیم عصب کشی دندان یا درمان ریشه دندان چیست. پالپ یا عصب تنها قسمت زنده موجود در دندان‌ها است که باعث رساندن تغذیه به دندان می‌شوند. به همین دلیل سلامت عصب دندان بسیار مهم است و در صورت بروز درد دندان نیز از عصب‌ها انتقال دهنده این درد هستند. به همین دلیل در صورت مراجعه به دکتر دندانپزشک ممکن است با پیشنهاد عصب ‌کشی‌ دندان مواجه شوید. هنگام درمان ریشه دندان، دندانپزشک عفونت هسته دندان را از بین می‌برد و عصب‌های زنده موجود در دندان پاکسازی و تخلیه می‌شود. همچنین مجرای موجود در ریشه دندان به صورت کامل تمیز کاری می‌شود. در هنگام انجام عصب‌کشی قسمت نرم دندان یا عصب‌ها که رگ‌های خونی را دارد، به صورت کامل برداشته می‌شوند و دیگر دندان رشد نمی‌کند.

چه کسانی به عصب کشی دندان نیاز دارند؟

انجام درمان عصب کشی فقط زمانی است که قسمت داخلی نرم موجود در دندان یا همان عصب به طور کامل آسیب دیده باشند و دندان دچار التهاب و عفونت شود. در این صورت انجام عصب کشی به عنوان بهترین راه برای حفاظت از ساختار دندان شناخته می‌شود. در صورت وجود مشکلاتی مثل پوسیدگی عمیق دندان به خاطر حفره‌های درمان نشده آن، ترک خوردگی دندان و آسیب دیدن آن ناشی از ضربه ممکن است آسیب دندان به عصب و پالپ دندان‌ها رسیده باشد. به همین دلیل افراد ممکن است در هنگام غذا خوردن یا آب خوردن دچار درد گرفتن دندان شوند. پس از آن دندانپزشک دندان مورد نظر را معاینه می‌کند و از طریق اشعه ایکس به دنبال تشخیص دقیق برای انجام عصب کشی است.

مطالب مرتبط: هزینه ارتودنسی متحرک

روند کار درمان ریشه دندان

در صورت عفونت ریشه های دندان باید مراحل انجام درمان ریشه دندان اجرا شود و بافت‌های آسیب دیده و عصب به طور کامل از بین برود. از طریق عصب کشی می‌توان دندان را در دهان نگه داشت اما در غیر این صورت باید دندان را کشید و از طریق پروتز‌های مصنوعی مجدداً دندان دیگری در داخل دهان کاشت. در صورتی که از طریق عصب کشی دندان درمان نشود، با مشورت از دکتر متخصص ایمپلنت، باید به سراغ کاشت دندان بروید. در ادامه به مراحل انجام عصب کشی دندان اشاره می‌کنیم.

مراحل انجام عصب کشی دندان

پس از انجام فرآیند عصب کشی یا درمان ریشه دندان باید بررسی هایی توسط دندانپزشک انجام شود و سپس مراحی که در ادامه توضیح داده‌ایم انجام شوند.

  • انجام معاینه و تشخیص بیماری

در صورتی که برای انجام عصب کشی به دندانپزشک مراجعه کنید، ابتدا دندان مورد نظر توسط پزشک معاینه می‌شود و با استفاده از اشعه ایکس و تصویر رادیوگرافی عصب دندان مشاهده می‌شود. در نهایت دکتر تشخیص خود را درباره عصب کشی ارائه می‌دهند و ممکن است در صورت وجود عفونت در دندان به مدت ۱۰ یا ۱۵ روز نیاز به مصرف آنتی ‌بیوتیک نیز باشد.

  • بی حسی موضعی

بعد از انجام معاینات و تصویربرداری هنگام شروع درمان و دندان مورد نظر و اطراف آن با استفاده از دارو‌های بی‌حسی، به صورت موقت بی‌حس می‌شود تا بیمار در هنگام انجام روند درمان دردی احساس نکند. بی‌حسی بر اساس میزان عفونت موجود در دندان عمل می‌کند و در صورت وجود عفونت زیاد زمان زیادی برای بی‌حس شدن دندان نیاز است.

  • انجام عصب کشی دندان

پس از اینکه دندان مورد نظر به طور کامل بی‌حس شد، متخصص با استفاده از ابزار‌های خاصی عاج دندان را سوراخ می‌کند تا از این طریق بتواند به عصب آسیب‌ دیده برسد و آن‌ها را مشاهده کند. پس از آنکه شرایط دسترسی دندان پزشک به عصب فراهم شد از طریق فایل تمام عصب‌های موجود در دندان تخلیه می‌شود و همه کانال‌ها پاکسازی می‌شوند و دیواره‌های عصبی موجود تا نوک ریشه دندان به طور کامل تمیز می‌شود.

  • پر کردن پس از درمان ریشه دندان

پس از تخلیه کامل عصب‌های دندان، مدت زمانی مورد نیاز است تا عفونت‌های دندان به طور کامل از بین بروند و تخلیه شوند. سپس سوراخ‌های ایجاد شده در دندان با استفاده از مواد مخصوص پر کردن، به صورت لایه لایه پر می‌شود تا ظاهر طبیعی دندان حفظ شود و راهی برای ورود باکتری یا آلودگی به ریشه دندان وجود نداشته باشد.

  • انجام روکش دندان

در نهایت پس از پر کردن دندان، با استفاده از روکش تمام منافذ و درز‌های موجود بر روی دندان پوشش داده می‌شود تا کانال و ریشه دندان در برابر بزاق دهان و آلودگی‌ها محافظت شود. پس از انجام عصب کشی دندان، باید قبل از انتقال عفونت به قسمت‌های داخلی دندان به پزشک مراجعه کنید تا دیگر نیازی به انجام عصب کشی دندان نداشته باشید. پیشنهاد می شود بعد از انجام درمان ریشه دندان، با مراجعه به فوق تخصص ارتودنسی مشکلات کجی و تو رفتگی دندان های خود را حل کنید.  

اطلاعات بیشتر: ارتودنسی دیمون چیست؟

قیمت درمان ریشه دندان

قیمت درمان ریشه دندان دائما در حال تغییر می باشد و علت اصلی این تغییرات افزایش مواد اولیه می باشد که باید در دندان شما قرار بگیرد. بنابراین هیچ نباید این تصور را داشته باشید که حتما باید دندانهای شما درد کند تا به دندانپزشک مراجعه کنید. زمانیکه دندان درد می گیریم چه اتفاقی می افتد و باید چیکار کنیم؟ اکثر افراد بر اثر مراقبت نکردن از دندانهای خود بعد از مدتی دندان درد می گیرند، زمانیکه دندان ما شروع به درد می کند متاسفانه نشانه این است که ریشه آن آسیب دیده است و دچار عفونت شده است. زمانیکه ریشه دندان خراب شود دردهای شدیدی برای فرد بوجود می آورد و راهی جز عصب کشی یا ترمیم ریشه دندان ندارد. این مشکل می توانست به راحتی حل شود یعنی زمانیکه شما احساس کردید که دندانهای شما در حال سیاه شدن است باید فورا به دکتر مراجعه کنید تا به راحتی درمان شود. زمانیکه ریشه دندان آسیب ببیند حتما باید آنرا عصب کشی کرد زیرا عفونت به اعصاب شما برخورده کرده است و باعث درد زیادی می شود که این درد می تواند در زندگی شما خلل ایجاد کند. برای زیبایی ظاهری و محافظت بیشتر از دندان ها می توانید از لمینت دندان و کامپوزیت دندان استفاده کنید.

درمان ریشه دندان یا عصب کشی قیمت های مختلفی دارد و با توجه به میزان عفونت یا پوسیدگی قیمت درمان ریشه دندان متفاوت می باشد. زیرا زمانیکه ریشه دندان کاملا پوسیده باشد نیاز است تا کامل آنرا تخلیه کرد یا به عبارتی بطور کامل عصب کشی نمود. که در این شرایط نیاز به یک دکتر حرفه ای و با تجربه دارید تا بتواند به راحتی ریشه های دندان شما را ترمیم کند.

قیمت درمان ریشه دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. خیلی از افراد هنگام شنیدن نام دندانپزشک یاد دردهای آن افتاده و می ترسند. اگر درد دندان شما را اذیت می کند ولی با این حال از دندانپزشک می ترسید پس بهترین راه حل و مناسب ترین گزینه برای شما درمان ریشه دندان می باشد. این مورد یک روش رایج است که روی دندانهای انجام می شود که ریشه های آن دچار عفونت شده اند. این عفونت ها توسط ساختاری به نام پالپ بوجود می آید. قیمت و هزینه عصب کشی به عواملی همچون تعداد کانال هایی که باید عصب کشی روی آنها انحام شود، طول کانال دندان ها، پر کردن دندان، هزینه ترمیم دندان و … دارد. این موارد از مهمترین عوامل برای تعیین هزینه درمان ریشه دندان هستند. تجربه و تخصص و همچنین سابقه دندانپزشک نیز تاثیری بر هزینه عصب کشی دندان دارد. 

تا به اینجا عوامل تأثیر گذار بر قیمت درمان ریشه دندان را بیان کردیم. اما باید بدانید که قیمت عصب کشی تحت تأثیر عوامل مختلف متغیر خواهد بود اما به طور کلی طبق قیمت‌های سال 1402، هزینه عصب کشی دندان از ۸۰۰ هزار تومان تا 3 میلیون تومان ممکن است متغیر باشد.

تعداد کانال‌های موجود در ریشه دندان، انجام عصب کشی اولیه دندان، انجام عصب کشی مجدد و یا نحوه ترمیم ریشه دندان در تعیین قیمت درمان ریشه دندان مؤثر است. به دلیل نوسانات متعددی که در قیمت دستگاه‌های دندانپزشکی و ابزارآلات این حرفه وجود دارد، قیمت انجام عصب کشی و درمان ریشه دندان متغیر است و نمی‌توانید قیمت ثابت برای آن در نظر گرفت. به طور کلی می‌توان گفت قیمت درمان ریشه دندان با افزایش تعداد کانال و عصب کشی مجدد، بیشتر می‌شود.

اطلاعات بیشتر: هزینه ارتودنسی ثابت در سال ۱۴۰۲

علل درد دندان بعد از ریشه دندان

ممکن است بعد از انجام درمان ریشه دندان عوارض مختلفی به جا بماند. بیشتر مردم بعد از چند روز اولیه انجام درمان نسبت به هر نوع لمس در اطراف دندان خود حساسیت پیدا کنند. علت درد بعد از درمان ریشه دندان اکثر اوقات طبیعی است که می‌تواند ناشی از متورم شدن یا ملتهب شدن بافت‌های اطراف لثه، آسیب وسیله‌های دندانپزشکی مورد استفاده در پاکسازی ریشه به بافت‌های حساس اطراف دندان، وجود گزش دهان در نقاط خاص و زخمی شدن آن به دلیل مواد پرکنندگی موقتی که مقداری بالاتر از دندان‌های اطراف قرار می‌گیرد و عواملی از این قبیل باشد. با توجه به این عوامل میتوانید با کمک بهترین متخصص ترمیم دندان در تهران در صورتی که از درمان ریشه دندان جوابی دریافت نکردید ترمیم دندان بهترین روش است. 

  • التهاب دندان

معمولاً انجام عصب کشی یا درمان ریشه به دلیل وجود عفونت در پالپ دندان انجام می‌شود و عفونت از پالپ آلوده برداشته می‌شود و در نتیجه درد و التهاب دندان از بین می‌رود. اما اگر این التهاب زیاد باشد باعث سرایت عفونت به لثه یا بافت‌های اطراف آن خواهد شد و در نتیجه زمان زیادی می‌خواهد تا تورم از بین برود. انجام درمان ریشه می‌تواند باعث التهاب دندان شود و برای رفع آن حتماً باید از دارو‌های ضد التهاب پس از درمان ریشه دندان استفاده شود.

  • پر کردن بیش از حد دندان

معمولاً پس از تخلیه قسمت‌های آلوده دندان، دندانپزشک از پرکننده موقت استفاده می‌کند تا التهاب دندان پس از یک مدت زمان خاص از بین برود. ممکن است هر وقت آن را گاز بگیرید درد داشته باشد اما این درد بعد از درمان ریشه درمان به سادگی قابل حل است و میزان پرکردگی دندان نسبت به دندان‌های اطراف باید تنظیم شود.

  • آسیب رسیدن به بافت اطراف دندان

ممکن است در حین انجام‌ درمان ریشه دندان بافت اطراف آن نیز دچار آسیب شوند و روش‌های مختلفی منجر به این اتفاق می‌شود. ممکن است وسیله مورد استفاده در تخلیه عصب دندان به بافت زیر کانال‌ها وارد شود و آن را زخم کند. باکتری‌ها نیز می‌تواند باعث افزایش درد بافت اطراف دندان شود. برای رفع این مشکلات نیاز به زمان کافی است تا بافت دندان تحت درمان ریشه بهبود پیدا کند و درد آن نیز از بین برود.

  • فشار هوا و یا سمنت به نوک ریشه دندان

ممکن است هنگام انجام درمان ریشه دندان پزشک از سمنت برای پر کردن کانال ریشه استفاده کند و در نتیجه مقداری از آن به نوک ریشه دندان برسد. در این حالت فرد احساس درد غیرعادی را تجربه می‌کند که میزان این درد به مواد مورد استفاده توسط پزشک بستگی دارد.

اگر نوک ریشه دندان قبل از انجام تخلیه عفونت داشته باشد، ممکن است برای سمنت فضای کوچکی ایجاد شود و علائم پر شدن آن در کانال ریشه قابل دیدن نباشد. وجود فشار هوا به صورت یک حباب بسیار ریز نیز می‌تواند سبب ایجاد فشار بر روی ریشه دندان شود.دکتر مژگان آزادخواه بهترین دکتر متخصص درمان ریشه دندان در تهران است که با سابقه بیش از ۲۰ سال سابقه در خدمت شما است. علاوه بر این، او بهترین جراح دندان عقل در تهران نیز می باشد.

راهکار های کاهش درد بعد از درمان ریشه دندان

معمولاً برای رفع درد‌های کوتاه مدت پس از انجام درمان ریشه دندان می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد. می‌توانید از کمپرس سرد بر روی دندان عصب کشی شده استفاده کنید و آنرا در روز چند مرتبه تکرار کنید تا درد و التهاب دندان تسکین پیدا کند. می‌توان از یک رژیم غذایی مناسب استفاده کرد که باعث کاهش درد در ناحیه دندان تحت درمان می‌شود. برخی از مواد غذایی خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد و در نتیجه باعث کاهش درد دندان می‌شوند. مصرف مواد غذایی مثل آب نمک، سیر، روغن درخت چای، گل میخک، استفاده از زنجبیل، پیاز و مواردی از این قبیل در رفع درد بعد از درمان ریشه دندان تأثیرگذار خواهند بود.

به دلیل انجام درمان ریشه ممکن است مقداری تورم در اطراف دندان مورد نظر ایجاد شود که نیاز به مراقبت‌های خاصی دارد تا زمان بهبود آن به حداقل برسد. به همین دلیل بهتر است پس از انجام درمان ریشه به مدت چند روز از ورزش پرهیز کنید؛ چرا که باعث افزایش درد دندان شده و روند بهبودی کندتر خواهد شد. پس از انجام درمان تا چند روز از مصرف سیگار پرهیز کنید چرا که مواد شیمیایی موجود در آن باعث اختلال در روند بهبودی درمان ریشه دندان خواهد شد. بهتر است پس از انجام درمان ریشه دندان استراحت کافی داشته باشید تا مدت زمان بهبودی شما سریع تر شود دوره درمان کوتاه‌تری داشته باشید. هنگام مصرف غذا به نحوه جویدن و چیزی که می‌خورید دقت داشته باشید. در صورت وجود هر نوع درد غیر عادی بهتر است آن‌ها را بررسی کنید تا دلیل اصلی آن مشخص شود. توصیه های دندان پزشک را به طور کامل رعایت کنید و در صورت وجود درد‌های طبیعی از مراقبت‌های پیشگیرانه کمک بگیرید.

مطلب مفید پزشکی: جراحی لثه با لیزر 

مراقبت‌ های پس از عصب کشی

برای جلوگیری از عفونت مجدد پالپ یا اعصاب دندان بهتر است موارد خاصی را رعایت کنید و مراقبت‌هایی را پس از انجام عصب کشی انجام دهید. حتماً بعد از انجام مراحل عصب کشی به مدت چند روز از دارو‌های مسکن استفاده کنید تا درد ناشی از انجام عصب کشی در لثه کاهش پیدا کند. اگر دچار درد لثه هستید، پیشنهاد ما مراجعه به فوق تخصص اصلاح طرح لبخند است تا بتوانید براحتی لثه خود را درمان کنید تا در عصب کشی هم مشکل ایجاد نشود. بعد از انجام عصب کشی تا یک مدت زمان خاص از دندان ترمیم شده استفاده نکنید و تا حد ممکن از جویدن مواد غذایی و خوراکی پرهیز کنید. هر روز حداقل دو بار از مسواک و نخ دندان استفاده کنید و برای شستشوی دندان‌ها از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.

مطلب مرتبط: دکتر متخصص ارتودنسی لینگوال

نتیجه‌ گیری

در این مقاله درباره درمان ریشه دندان صحبت کردیم و فهمیدیم که عصب کشی دندان چگونه است. درباره روش‌های تشخیص نیاز به درمان ریشه دندان صحبت کردیم و بروز مشکلات مختلف که نیاز به درمان ریشه دندان را تشدید می‌کند، بیان کردیم. مراحل انجام عصب کشی دندان را به طور کامل توضیح داده‌ایم و با روند کار دندانپزشک آشنا شدیم. استفاده از این اطلاعات این مقاله برای افرادی که انجام عصب کشی دندان را دارند، کاربردی است و آگاهی آن‌ها را نسبت به فرایند انجام کار عصب ‌کشی بیشتر می‌کند.

اطلاعات بیشتر: هزینه لیفت لثه

اطلاعات بیشتر: متخصص ارتودنسی کودکان

منابع: healthline , mayoclinic

دکتر مژگان آزادخواه

سوالات متداول

مقدار زمان عصب کشی دندان، زمان مشخصی ندارد و با توجه به میزان خرابی دندان مقدار زمان انجام آن متفاوت است.

این تفاوت را میزان عفونت و خرابی دندان مشخص می‌کند و باید دندانپزشک بررسی های لازم را انجام دهد و سپس هزینه درمان را تعیین کند.

اگر درمان مجدد آن تنها ترمیم سطحی باشد، بله هزینه آن کمتر خواهد بود.

ریشه دندان عضو اصلی دندان می باشد و هنگامی که عفونت می کند و نیاز به ترمیم دارد با هر چه سریعتر اینکار را انجام داد. برای ترمیم دندانها و جلوگیری از آسیب دیدن آنها باید از آنها مراقبت کرد. فرآیند درمان ریشه دندان بدین صورت می باشد که ابتدا باید عصب کشی انجام شود و سپس ریشه دندان تمیز گردد.

درمان ریشه دندان در مراحل اولیه ممکن است بین یک یا دو جلسه انجام گردد. مدت زمان بهبودی در اولین عمل می تواند نیم ساعت طول بکشد. اما اگر بیمار بی احتیاطی کند می تواند منجر به عفونت گردد و 4 تا 5 روز طول بکشد.

برخی افراد به محض شنیدن نام درمان ریشه می ترسند. اما، اگر از دندان درد رنج می برید، درمان ریشه ممکن است تنها گزینه شما باشد. این یک درمان رایج است که روی ریشه دندان‌هایی که به باکتری آلوده هستند انجام می‌شود. این عفونت توسط ساختاری به نام پالپ ایجاد می شود. پالپ داخلی ترین قسمت دندان است که حاوی مواد مغذی و آب است. اگر آسیب ببیند یا عفونی شود باعث درد شدید می شود.

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرهاد مونسی

سلام. هزینه عصب کشی در سال 1402 چقدره؟؟؟

لطفا امتیاز دهید...

4.8 / 5. 57