عوارض و معایب ایمپلنت کردن دندان

ایمپلنت دندان یکی از روش‌ های ابداعی و رایج به جهت پر کردن جای خالی دندان‌های از دست‌ رفته است. اما عوارض و معایب ایمپلنت نکته ای است که هرکسی از آن اطلاع ندارد. این مسئله به گونه‌ای است که پس از انجام و پرداخت هزینه و گذشت مدت زمانی. فرد تازه متوجه عوارض و معایب ایمپلنت دندان های خود می شود. در این مقاله به بررسی معایب ایمپلنت کردن و روش‌های جایگزین برای آن می‌پردازیم. تا در قبل از انجام بدانید که ایمپلنت ممکن است چه عوارض و معایبی برای شما به همراه داشته باشد. با دکتر دندانپزشک مژگان آزادخواه همراه باشید.

چرا نباید دندان را ایمپلنت کرد؟

زمانی که در حال تحقیق و جمع‌ آوری اطلاعات در مورد ایمپلنت هستید، لازم است تا معایب ایمپلنت و نقاط ضعف آن را نیز مورد توجه قرار دهید. عواملی وجود دارند که باعث می‌شوند شما از ایمپلنت دندان خود صرف‌نظر کرده و به دنبال یک روش جایگزین برای ایمپلنت باشید. این عوامل می‌تواند یکی از چند موارد زیر باشد:

مناسب نبودن ایمپلنت برای همه

ایمپلنت برای همه افراد مناسب نیست. افراد سیگاری، افرادی که فک آنها برای ایمپلنت به‌اندازه کافی بزرگ نیست، افرادی که وضعیت سلامتی آنها با ایمپلنت سازگار نیست و افرادی که بهداشت دهان و دندان در آنها ضعیف است، نمی‌توانند متقاضی ایمپلنت باشند.

مدت زمان طولانی برای انجام ایمپلنت از دیگر معایب ایمپلنت است

دوره درمان طولانی ایمپلنت ممکن است شما را از انجام این تصمیم باز دارد. کاشت درمان طی یک دوره شش‌ ماهه انجام می‌شود.

هزینه بیشتر نسبت به سایر روش ها

از دیگر معایب ایمپلنت هزینه بالای آن نسبت به دیگر جایگزین ها است. به‌عنوان‌مثال پس از گذشت چند سال نیاز است تا دندان‌های مصنوعی متصل به ایمپلنت را تعویض کنید و خود این کار هزینه مضاعفی را برایتان عاید می‌شود.

دیگر معایب ایمپلنت نیازمند جراحی بودن آن است

قرار دادن ایمپلنت نیاز به عمل جراحی جزئی بر روی فک و لثه دارد. در این صورت اگر میانه خوبی با جراحی ندارید، از ایمپلنت صرف‌ نظر کنید.

احتمال تغییر رنگ و درد

یکی دیگر از معایب ایمپلنت که بسیار رایج است احتمال بروز عوارض جانبی می‌باشد که عبارت‌اند از: درد، تورم لثه و صورت، کبودی، خونریزی. همچنین در صورتی‌ که بهداشت دهان و دندان به ‌درستی رعایت نشود، احتمال تغییر رنگ و زرد شدن یا آسیب به تاج دندان وجود دارد که نیاز به تعویض دارد. ایمپلنت دندان درصورتی‌ که توسط افراد غیر متخصص انجام شود و موارد لازم و ضروری در هنگام عمل جراحی رعایت نشود، ممکن است عوارض کوتاه‌مدت یا درازمدت آن گریبان‌ گیرتان شود.

در دندانپزشکی دکتر مژگان آزادخواه خدمات ایمپلنت کردن دندان، به همراه ضمانت نامه و شرکت تولید کننده ایمپلنت انجام می‌شود.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر، مشاوره و رزرو نوبت با تلفن 02188605541 تماس حاصل فرمایید.

معایب ایمپلنت کردن دندان

از معایب ایمپلنت کردن می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

مقالات مفید پزشکی:  آشنایی کامل با انواع دندان عقل

احتمال بروز آلرژی و حساسیت

در برخی موارد ممکن است آلرژی و حساسیت نسبت به پایه تیتانیومی در فرد ایجاد شود که باعث بروز التهاب و تورم در محل شده و علائم آلرژیک در فرد بروز می‌کند.

احتمال صدمه رسیدن به بافت لثه از معایب ایمپلنت

در صورتی‌ که عمل ایمپلنت توسط افراد غیر متخصص انجام شود احتمال آسیب رسیدن به بافت لثه وجود دارد.

احتمال بروز عفونت

احتمال بروز عفونت در حین عمل جراحی یا پس‌از آن در فرد، به دلیل وجود بیماری‌های خود ایمنی یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و یا سیگار کشیدن و … وجود دارد.  به طور کلی عوارض و معایب ایمپلنت شامل درد، تورم، قرمزی لثه، حساسیت اطراف ناحیه ایمپلنت دندان است.  امکان شل شدگی در ایمپلنت نیز وجود دارد.

روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان چیست؟

با وجود عوارض و معایب ایمپلنت که ذکر شد، نیازمند نگرانی نیست و می‌توانید از روش‌های جایگزین ایمپلنت دندان استفاده کنید.

بریج دندانی

بریج دندانی یک نوع دندان مصنوعی است که باتوجه‌ به موقعیت قرار گیری آن در دهان، با تاج یا گیره به دندان‌ های اطراف خود متصل می‌شود.

پروتزهای کامل یا جزئی

 این پروتز به جهت جایگزینی یک یا چندین دندان از دندان‌ های بالا یا پایین استفاده می‌شوند. این پروتزهای مصنوعی جزئی متحرک هستند و توسط دندانپزشک نصب می‌شوند و نیاز به تمیزکردن روزانه دارند. از روش‌های پل کنسولی و سنتی  و پل متصل به رزین نیز به عنوان روش جایگزین استفاده می‌شود.

اگر پس از دانستن معایب ایمپلنت قصد انجام روش های جایگزین را دارید، می‌توانید با دندانپزشکی دکتر آزادخواه تماس حاصل فرمایید و پس از ویزیت و معاینه روش مناسب را انجام دهید.

تلفن تماس: 02188616310 – واتس اپ: 09127023956

نتیجه گیری

در این مقاله به تعریف ایمپلنت دندان، معایب ایمپلنت و عوارض آن پرداختیم. در نهایت، در صورتی‌ که تصمیم به انجام ایمپلنت دندان دارید، این عمل حساس و مهم را به دست متخصص دندان‌پزشکی متبحر بسپارید.

همچنین گفته شد که اکثر عوامل و عوارض مربوط به ایمپلنت به نحوه نگهداری آن باز می‌گردد که باید پس از انجام ایمپلنت کردن دندان های خود مراقبت های لازم را انجام دهید. همچنین لازم است تا در صورت حساسیت به تیتانیوم دندانپزشک خود را مطلع سازید.

کلینیک دندانپزشکی دکتر مژگان آزادخواه آماده ارائه انواع خدمات دندانپزشکی به شما عزیزان است. در این کلینیک انواع خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی  اعم از ایمپلنت، جراحی لثه با لیزر، روکش دندان، انواع درمان ارتودنسی از جمله ارتودنسی ثابت، ارتودنسی نامرئی و … با بهره گیری از مواد مرغوب و باکیفیت انجام می‌شود. دکتر آزادخواه بهترین دکتر متخصص ارتودنسی دندان و یکی از بهترین دندانپزشکان در تهران می باشد.

منبع: healthline

دکتر مژگان آزادخواه

سوالات متداول

  • ایا ایمپلنت باعث سرطان می‌شود؟
مقالات مفید پزشکی:  مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

خیر، ایمپلنت دندان هیچگونه عوارضی مانند سرطان و یا بیماری هایی نظیر هپاتیت ندارد. تنها در موارد نادر فرد ممکن است به فلز تیتانیوم حساسیت داشته باشد. که این مشکل سبب عوارضی مانند درد در لثه و نشانه های عادی آلرژیک خواهد بود.

  • آیا می شود همه دندان ها را ایمپلنت کرد؟

تمامی دندان ها را زمانی می‌توان ایمپلنت نمود که شما شرایط لازم مانند لثه و استخوان فک مناسب، نگهداری مناسب و… را داشته باشید.

لطفا امتیاز دهید...

4.5 / 5. 48

مقالات مفید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها