EN

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

بازگشت مجدد عفونت ریشه دندان

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

پس از انجام درمان ریشه دندان، نوبت به مراقبت های بعد از عصب کشی می‌رسد. اما این مراقبت دلیلی برای عدم فعالیت‌های معمول و روزمره افراد نخواهد بود و بیشتر افراد پس از انجام این درمان می‌توانند به روند کاری روزانه خود ادامه دهند. اما برای گرفتن نتیجه مثبت از انجام درمان ریشه دندان حتماً باید مراقبت‌های بعد از درمان ریشه دندان را انجام دهند. درمان ریشه دندان یکی از درمان‌های رایج در حوزه دندانپزشکی است و افرادی که از درد شدید دندان رنج می‌برند، بهتر است هر چه زودتر به درمان ریشه دندان اقدام کنند. در این مقاله قصد داریم درباره مراقبت‌های بعد از درمان ریشه دندان صحبت کنیم و عوارض احتمالی و اقدامات لازم پس از انجام درمان را بررسی کنیم. با بهترین دندانپزشک تهران، دکتر آزادخواه همراه باشید.

منظور از درمان ریشه دندان چیست؟

به طور کلی دندان‌های طبیعی در صورت رعایت بهداشت می‌توانند یک عمر دوام داشته باشند و به دلیل پیشرفت‌های علم پزشکی حتی اگر دندانی آسیب ببیند، از طریق جراحی ریشه دندان می‌تواند مجدداً به عملکرد اصلی خود بازگردد. درمان ریشه دندان با از بین بردن عصب دندان انجام می‌شود و پس از تخلیه کامل پالپ‌های دندان موادی جایگزین آن می‌شود و مانع از آسیب‌های بیشتر به دندان خواهد شد.

انجام درمان ریشه دندان از عفونت دندان جلوگیری می‌کند و در این روش بافت آلوده عصب از دندان خارج می‌شود و تمام قسمت‌های کانال ریشه ضد عفونی می‌شوند. پس از تخلیه شدن کامل عفونت و عصب دندان، قسمت‌های کانال با استفاده از مواد پرکننده ترمیم می‌شود و در نهایت از طریق روکش سطح دندان نیز در برابر باکتری‌ها و عفونت‌ها بازیابی و ایمن خواهد شد.

عوارض احتمالی درمان ریشه دندان

برای اطلاع از مراقبت‌های پس از درمان ریشه دندان ابتدا باید عوارض احتمالی انجام درمان ریشه دندان را بدانیم. پس از انجام درمان در ریشه و کانال دندان‌ها، عوامل مختلفی می‌تواند سبب بروز عوارض شود.

مشکلات مختلفی مثل باقی ماندن باکتری در قسمت‌های داخلی کانال‌های ریشه دندان، مشکلات بازگشت مجدد عفونت به دلیل عدم پرکردگی صحیح، مشکلات مربوط به درد مجدد دندان در اثر عدم پاک سازی عمیق کانال‌های عصب دندان و… می‌تواند از عوارض اصلی درمان ریشه دندان یا عصب کشی باشد. در ادامه هر کدام از این عوارض را توضیح داده و اقدامات لازم برای رفع آن‌ها را بیان می‌کنیم.

درد مجدد دندان در صورت رعایت نکردن

ممکن است پس از درمان ریشه طی چند روز اول محل دندان تحت درمان دچار تورم شود و درد یا خون ریزی داشته باشد. میزان مشخصی از درد به دلیل استفاده از ابزار‌های دندانپزشکی در این ناحیه به طور طبیعی خواهد بود اما باعث ضعیف شدن جسم افراد نمی‌شود.

البته برخی از مواقع این درد به دلیل باقی ماندن‌ باکتری ها در داخل کانال ریشه دندان است و در نهایت مجدداً باعث افزایش درد دندان می‌شود. برای رفع این مشکل بهتر است سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید و حتماً از دارو‌های آنتی بیوتیک برای رفع عفونت استفاده کنید. و توصیه های پزشک را برای مراقبت های بعد از عصب کشی انجام دهید.

جهت مشاوره و درمان ریشه دندان می‌توانید با مطب دندان پزشکی دکتر آزادخواه تماس حاصل فرمایید:

تلفن های تماس: 0218861631002188605541

بازگشت مجدد عفونت ریشه دندان

برخی از مواقع ممکن است ریشه دندان مورد نظر دچار شکستگی شود و از این طریق باکتری ها و عفونت‌های باکتریایی مجدداً به کانال ریشه دندان نفوذ کنند. در صورت عدم استفاده از مواد مرغوب برای پر کردن دندان نیز، در طولانی مدت این مواد از محل خود خارج می‌شوند و یا روکش موجود بر روی دندان شل می‌شود.

مقالات مفید پزشکی:  انتخاب بهترین رنگ لمینت های دندان

در نتیجه عفونت مجدداً به درون کانال ریشه دندان می‌رسد. در این شرایط نیز باید مجدداً به دندانپزشک مراجعه کنید تا با استفاده از عکس‌های رادیوگرافی مشخص شود مشکل دقیق دندان چیست و در کدام قسمت آن است تا نسبت به رفع آن اقدامات لازم صورت بگیرد.

باقی ماندن باکتری در ریشه دندان

هنگامی که درمان ریشه صورت می‌گیرد، اگر تمام قسمت‌های کانال ریشه از باکتری‌ها پاک سازی نشود، در طولانی مدت مولکول‌های التهابی با استفاده از این باکتری‌ها تحریک می‌شوند و علاوه بر دندان و لثه تمام قسمت‌های بدن ملتهب و عفونی خواهد شد.

همچنین در صورت زیاد بودن این باکتری‌ها ممکن است افراد دچار تب، ناراحتی و یا سلولیت در قسمت‌های مختلف سر و گردن بشوند که برای درمان آن نیاز به بستری در بیمارستان خواهد بود. علاوه بر موارد گفته شده باکتری‌ها می‌توانند مشکلات مختلف دیگری در جسم افراد ایجاد کنند.

مراقبت های بعد از عصب کشی

  • بهتر است برای جلوگیری از عوارض احتمالی یاد شده مراقبت های بعد از عصب کشی را به طور مرتب انجام دهید. در این صورت نه تنها از انجام درمان ریشه نتایج مثبتی دریافت می‌کنید، عوارض احتمالی این درمان را نیز به حداقل خواهید رساند. بهتر است از فشار زیاد بر روی دندان درمان شده بکاهید و به مدت چند روز از جویدن غذا در روی این دندان پرهیز کنید. همچنین از هرگونه فشار انگشت یا زبان بر روی دندان عصب کشی شده بپرهیزید.
  • به مدت چند روز از غذا‌های نرم استفاده کنید و از مصرف غذای خشک و سفت و ترد پرهیز کنید. به دلیل ضعیف بودن دندان تازه ترمیم شده غذای سفت می‌تواند باعث شکستگی آن شود. دندان هایتان را به طور مرتب مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید اما باید دقت کنید از مسواک به آرامی استفاده کنید و از فشار آوردن به لثه‌های پیرامون دندان عصب کشی شده و خود دندان بپرهیزید. برای قرار گرفتن روکش دندان در صورت نیاز حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • دارو‌های مخصوص آنتی بیوتیک تجویز شده توسط دندان پزشک را نیز در مدت مشخص شده مصرف کنید.

نتیجه‌ گیری

در این مقاله درباره مراقبت های بعد از عصب کشی صحبت کردیم. باید بدانید مراقبت از دندان عصب کشی شده اهمیت زیادی دارد و باید پس از انجام عصب کشی مثل همیشه از دندان هایتان مراقبت کنید. همچنین در صورت وجود علائم غیر معمول به پزشک مراجعه کنید.

مراقبت های بعد از عصب کشی ضروری هستند و با شناسایی عوارض احتمالی اقدامات لازم را برای رفع آن‌ها در نظر گرفته و انجام دهید. مراجعه زود هنگام به دندان پزشک باعث جلوگیری از مشکلات مختلف و جدی ناشی از عوارض احتمالی درمان ریشه دندان خواهد شد.

منابع: oxfordmedicine , spinalhealthcare

دکتر مژگان آزادخواه

اشتراک گذاری:

مقالات مفید

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها