روش های مراقبت از روکش دندان
روکش دندان فرآیند بسیار پر متقاضی میباشد که باعث ترمیم مجدد و بازگشت دندان های از دست رفته میشود. اما مراقبت از روکش دندان کاری بسیار مهم است که باید به شیوه درست انجام شود تا روکش های دندان دارای عمر طولانی شوند. در ادامه به توصیه های دکتر آزادخواه را در خصوص روش های مراقبت از روکش دندان توجه نمایید. تا بدانید نحوه صحیح مراقبت از روکش های دندان به چه صورت باید باشد.
چه زمانی باید دندانها را روکش کنیم؟
ممکن است شما به دلایل مختلفی نیاز به روکش دندان داشته باشید، این موارد عبارتاند از:
- محافظت از دندان ضعیف در برابر شکستی یا نگهداشتن دندان ضعیف در صورت ترکخوردن قسمتهایی از آن.
- ترمیم دندانشکسته یا دندانی که بهشدت فرسوده شده است.
- پوشاندن و نگهداشتن دندان پرکرده.
- نگه داشتن بریج دندان در جای خود.
- پوشاندن دندانهای بدشکل با تغییر رنگ شدید.
- پوشاندن ایمپلنت دندان.
- پوشاندن دندانی که با کانال ریشه درمان شده است.
لذا نیاز است که قبل از انجام مراقبت از روکش دندان عوامل آسیب رسان به آن را بدانید.
عوامل آسیب زننده به روکش دندان
در ادامه عوامل تخریبکننده روکش دندان را توضیح میدهیم. دلایل مختلفی برای شکستن روکشها و افتادن یا آسیبدیدن آنها وجود دارد. این عوامل شامل موارد زیر است:
سن روکشها
دلیل اصلی آسیب روکشها، سن آنها است. روکشها باید حداقل ده سال دوام داشته باشند، اگرچه بسیاری از کلینیک ادعا میکنند که روکشهای آنها برای همیشه ماندگاری دارد. اما با مراقبت از روکش دندان سن روکش های تا چیزی بیش از 10 سال دوام میآوردند. باگذشت زمان، روکشها بهآرامی از دندانها جدا میشوند، زیرا باند چسبنده آنها به دندان پس از گذشت زمان ضعیف میشود و باعث شل شدن و افتادن روکشها میشود. گاهی با افزایش سن، استخوان و خطوط فک عقب میروند که منجر به شل شدن روکشها و ریزش آنها میشود.
چسب ضعیف
دومین دلیل رایج این است که باندینگ استفاده شده برای چسباندن روکش ها روی دندان ها در وهله اول از کیفیت بالایی برخوردار نبوده است یا زمان کافی برای اتصال چسب به دندان داده نشده یا اینکه تکنیکهای استفادهشده مناسب نبوده است. در تمام این موارد مشکل از دندانپزشک است نه روکش دندان. در این حالت حتی با انجام روش های مراقبت از روکش دندان اثری از افزایش عمر روکش های دندان خود نخواهید دید.
با این حساب با مرجعه به یک متخصص کار بلد در این زمینه خواهید توانست نتیجه مطلوب را به دست آورید. یکی از متخصصان فعال در این زمینه دکتر مژگان آزادخواه است که با ارائه آخرین متدهای روز دنیا در تلاش است تا بهترین نتیجه را تقدیم مراجعین عزیز نماید و ایشان با کیفیت ترین و بهترین باندینگ های موجود را برای روکش های دندان استفاده مینمایند.
شماره های تماس جهت مشاوره و دریافت نوبت: 02188616310 – 02188605541
پوسیدگی دندان
سومین دلیل رایج زمانی است که دندانهایی که روی آنها روکش قرار گرفته است، پوسیده میشود. دلایل زیادی برای پوسیدگی دندان وجود دارد. این اتفاق به دلیل انتخاب سبک زندگی و در برخی موارد به دلیل اثرات داروهای تجویزی است که برخی افراد مجبورند آنها را مصرف کنند.
دندانقروچه
یکی دیگر از دلایل رایج پوسیدگی دندان، عادت بیماران به دندان قروچه در هنگام خواب یا دلایل فیزیکی یا روانی است. اگر دندان قروچه به طور منظم رخ دهد، نیرویی که به روکشها وارد میشود بسیار زیاد است. روکشها نمیتوانند این فشار را تحمل کنند؛ به همین دلیل ممکن است بشکنند یا آسیب ببینند.
عدم مراقبت مناسب
آخرین دلیل رایج برای ریزش یا شکستن روکشها، سهلانگاری و بیتوجهی به آن است. روکشها بسیار ظریف هستند و نیاز به مراقبت دارند. درنتیجه اگر با آنها درست رفتار نشود مانند جویدن غذاهای سفت به دفعات یا دندان قروچه، روکشها ممکن است بیفتند یا بشکنند. پس مراقبت از روکش دندان بسیار ضروری است.
بهترین روش های مراقبت از روکش دندان
برای تمیزکردن، نگهداری و مراقبت از روکش دندان خود، از این سه نکته بسیار ساده استفاده کنید:
- حداقل دو بار در روز دندانهای خود را مسواک بزنید. در حالت ایدآل، بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید.
- حداقل روزی یک بار نخ دندان بکشید. در حالت ایده آل، بعد از هر وعده غذایی از نخ دندان استفاده کنید.
- یک یا دو بار در روز دهان خود را با دهانشویه ضدعفونیکننده بشویید.
- از مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن بر روی روکشها نترسید، آنها میتوانند فشار را تحمل کنند؛ با اینحال، یک خمیردندان غیر ساینده و یک مسواک نرم انتخاب کنید.
بهداشت دهان و دندان مناسب فقط از روکشهای شما محافظت نمیکند بلکه خطر ابتلا به بیماری لثه را کاهش میدهد و از عقبنشینی لثهها و نمایان شدن بالای روکشها جلوگیری میکند.
اگر در مورد تکنیکهای مسواک زدن شک دارید مقاله اهمیت روش صحیح مسواک زدن را مطالعه نمایید.
علاوه بر این، حتماً به صورت منظم برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید. به طور کل که هر شش ماه یکبار پیش دندانپزشک بروید. این کار به دندانپزشک شما اجازه میدهد تا هرگونه مشکل در روکشهای شما را تشخیص دهد. با اینحال بدانید که مشکلات مربوط به روکشها غیرمعمول است. همانطور که در بالا اشاره کردیم، روکشهای شما قوی هستند و باید طول عمر بسیار بالایی داشته باشند. درکل مراقبت از روکش دندان یادتان نرود.
تفاوت روکش دندان، لمینت دندان و کامپوزیت دندان
روکش دندان، لمینت دندان و کامپوزیت دندان، هر سه روش جایگزینی زیبایی دندان ها هستند. اما روکش دندان و لمینت دندان روش هایی هستند که برای تغییر شکل، رنگ و اندازه دندان ها استفاده می شوند، در حالی که کامپوزیت دندان بیشتر برای پر کردن تخریب های کوچک در دندان ها استفاده می شود. لمینت دندان و کامپوزیت دندان هر دو به عنوان روش های جایگزینی زیبایی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع، لمینت دندان یک نوع روکش دندان است که از موادی مانند پلیمر، سرامیک و یا کامپوزیت ساخته شده است. این روکش بر روی سطح دندان قرار گرفته و به دندان شما زیبایی و جلوه طبیعی بیشتری می بخشد.
از طرف دیگر، کامپوزیت دندان یک ماده پر کننده است که برای ترمیمات کوچک دندانی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده شامل ترکیبی از رزین و مواد پر کننده است و به دندان اعمال شده و با استفاده از نور UV به دندان چسبیده می شود. بنابراین، ارتباطی بین روکش دندان و لمینت دندان یا کامپوزیت دندان وجود ندارد، با این حال، هر سه تکنیک به عنوان روش های جایگزینی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند. اگر شما به دنبال تغییر شکل، رنگ و اندازه دندان ها هستید، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا روش مناسب برای شما تعیین شود.
نتیجهگیری
ما در مطالب فوق در خصوص مراقبت از روکش دندان صحبت کردیم و مواردی که نیاز هستند برای آنها از روکش دندان استفاده کنیم را نیز مورد بررسی قرار دادیم. سعی کنید در مراقبت از روکش دندان کوشا باشید تا آنها دچار آسیب نشوند البته باید گفت احتمال آسیب روکش دندان کم است اما باید مراقب بود.
اگر به دنبال یک کلینیک دندانپزشکی خوب برای انجام کار روکش هستید، باید بگوییم کلینیک ما بهترین مجموعه در این زمینه است. در صورت هرگونه سؤال کلینیک دکتر مژگان آزادخواه با افتخار در خدمت شما عزیزان است.
شماره های تماس جهت مشاوره و دریافت نوبت: 02188616310 – 02188605541
سوالات متداول
- خوردن چای بعد از روکش دندان بعد از چند ساعت امکان پذیر است؟
بهترین کار این است که تا 24 ساعت بعد از انجام روکش دندان از نوشیدن مایعات گرم خودداری نمایید.
- اگر روکش دندان بزرگ باشد چه کنیم؟
بهترین کار این است که به دندانپزشک خود مراجعه کنید و مشکل خود را بیان و هیچگاه خودسرانه کاری را انجام ندهید.