جراحی لثه که با لیفت لثه متفاوت است، یک عمل دندانپزشکی است که توسط پریودنتیست یا متخصص لثه انجام میشود. این دوره درمانی، برای عقب رفتگی لثه منظور می شود تا از قرار گرفتن سطح ریشه دندان که منجر به پوسیدگی و حساسیت میشود، جلوگیری شود. اما عوارض جراحی لثه چیست؟ در این مقاله با دندانپزشکی دکتر آزادخواه در تماس باشید تا در مورد عوارض های جراحی لثه اطلاعات سودمندی را به شما بدهیم. همچنین اگر علاقمند به مطالعه بیشتر درباره ایمپلنت دندان هستید روی لینک کلیک کنید.
جراحی لثه چیست؟
جراحی لثه، شامل برداشتن یک تکه بافت از سقف دهان یا بافت لثه سالم، در مجاورت است. سپس این قطعه، جایی که بافت لثه عقب رفته است، پیوند یا متصل میشود. در اصل، این یک روش سریع و دو قسمتی است که مستلزم استفاده از بافت سالم موجود در بدن و استفاده از آن برای اصلاح مشکلات و محافظت از لبخند شما در برابر عارضه بیشتر است. در حالی که عوارض جراحی لثه نادر است، برخی از بیماران ممکن است مواردی همچون خونریزی لثه، عفونت، لثه های متورم، فاصله بین دندان ها یا جدا شدن بافت پیوند را تجربه کنند. اگر این روش توسط دندانپزشک خوب در تهران و با تجربه انجام شده باشد، عمل پیوند لثه کاملا بی خطر بوده و عوارض آن بسیار کم است.
شرایط پس از جراحی لثه
پیوند لثه یک روش کاملاً ساده است که نیازی به آمادگی خاصی از قبل ندارد. شما باید ترتیبی دهید که یکی از اعضای خانواده یا دوست شما را به محل جراحی برساند، زیرا ممکن است بعد از تجویز داروهای مسکن یا آرام بخش نتوانید رانندگی کنید. دندانپزشک، مطمئناً تمام دستورالعمل های مراقبت های بعدی را در پایان جراحی به شما ارائه می دهد و در خصوص عوارض جراحی لثه، هشدارهای لازم را خواهد داد. بهبودی پس از جراحی پیوند لثه، مدت زمان زیادی برای بهبودی، نیاز نیست. اما روندی را باید دنبال کنید تا به درمان سریع تر شما کمک کند. در این خصوص، از مصرف انواع مواد دخانیاتی پرهیز کرده و مسکن های تجویز شده و آنتی بیوتیک های خود را به موقع و منظم استفاده نمایید.
همچنین لازم است تا در این مدت با دقت از مسواک و نخ دندان استفاده کرده و غذاهایی نرم را برای خود تهیه کنید. از سوی دیگر، استفاده از دهانشویه نیز می تواند در عدم ایجاد عوارض جراحی لثه موثر باشد. واکنش هر فردی به جراحی پیوند لثه متفاوت است. برخی افراد نسبت به دیگران، درد و ناراحتی بیشتری را تجربه میکنند. به طور کلی، شما باید در عرض ده الی چهارده روز به طور کامل، بهبود یابید. اگر در این مدت احساس درد و ناراحتی کردید، حتماً از مسکن استفاده کنید تا این علائم، به مرور از بین برود.
لینک مفید: درمان ریشه دندان
چه زمانی فرد نیاز به جراحی لثه دارد؟
چندین تکنیک جراحی لثه وجود دارد که هر کدام برای رفع نگرانی های خاص پریودنتال طراحی شدهاند. هر نوع پیوند لثه، بر اساس میزان فرورفتگی لثه، میزان کشش گونه در محل جراحی در نظر گرفته میشود. همچنین، مهم است که آیا لثه های شما، در بین دندان ها دچار فرورفتگی است یا فقط روی سطح جلویی دچار آسیب شده است در نوع تکنیک در جراحی تاثیرگذار است.
تمام جراحی های پیوند لثه شامل برداشتن بافت اهدا کننده از قسمت دیگری از دهان و چسباندن آن به جایی است که لثهها عقب رفتهاند. آنچه متفاوت است نحوه انجام آن و نتایج مورد انتظار پس از بهبودی است. پریودنتیست، شما را از طریق هر یک از این تکنیک های پیوند لثه راهنمایی میکند و بهترین نوع را بر اساس مورد خاص و سابقه سلامت دهان شما توصیه میکند.
اما باید گفت که جراحی لثه، یک روش بسیار ایمن و موثر است. این روش، در درمان موارد بیشماری از عقب نشینی و نازک شدن لثه ها به دلیل مسواک زدن تهاجمی و بیماری لثه استفاده شده و موفقیت آمیز بودن آن ثابت شده است. با این حال، عوارض جراحی لثه و عفونتها ممکن است برای برخی از افراد رخ دهد که به طور معمول در شرایطی حاصل میشود که مراقبت های مناسب پس از عمل انجام نگیرد. برای موارد اورژانسی، مانند ترشح یا خونریزی غیرمنتظره در اطراف محل پیوند، تورم، کبودی، تب و چرک، دندانپزشک، اقدامات فوری را در خصوص رفع عوارض ایجاد شده منظور میکند. اینها نشان میدهد که پیوند به درستی در محل متصل شده یا با آن سازگار نشده و باید دوباره پیوند شود.
برای انجام جراحی لثه در دندانپزشکی دکتر آزادخواه و نزد مجرب ترین دندانپزشکان تهران با شماره های زیر تماس بگیرید
تلفن های تماس مطب: 02188616310 – 02188605541
عوارض جراحی لثه
جراحی لثه، یک روش دندانپزشکی نسبتاً رایج و مقرون به صرفه است. بسته به اندازه پیوند مورد نیاز، برای اصلاح آسیب دیدگی، میتواند دارای هزینه هایی متغیر باشد. اما باید توجه داشت که پیوند لثه، چند هفته طول میکشد تا بهبود یابد و نتیجه بخش شود. در این مدت، در صورت مواجهه با عوارض جراحی لثه، میبایست با دندانپزشک جراح، تماس گرفته و مسائل ایجاد شده را مطرح نمود.
اما در حقیقت، پیوند لثه، به شکل جادویی و در یک شب، ظاهر لثه هایی که قبلاً عقب رفته اند را تغییر نمیدهد. چند هفته طول میکشد تا بهبود یابد و تورم ایجاد شده فروکش کند که در این مدت، پیوند با آن ناحیه سازگار میشود. پس از آن، چند هفته دیگر طول میکشد تا فواید کامل آن را مشاهده کنید و ظاهر ترمیم شده لثه ها را داشته باشید. در صورتی که با عوارض جراحی لثه مواجه شدید و علائمی همچون تورم لثه ها، خونریزی از بافت لثه، لق شدگی در دندان ها، حساسیت بالای دندان، فاصله افتادن میان دندان و یا عفونت را تجربه کردید، لازم است که بلافاصله، شرایط خود را به جراح گزارش کرده و در اصلاح پیوند لثه، اقدام کنید.
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که این جراحی، همراه با درد خفیفی است که با استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک، قابل تحمل بوده و پس از بهبودی اولیه، به کلی از بین خواهد رفت. اما در صورتی که درد در ناحیه جراحی، ادامه داشته و یا شدت پیدا کند، لازم است تا مراقبت های پزشکی لازم را دریافت نمایید. جراحی لثه با لیزر نیز یکی از جدیدترین روش های درمانی برای مشکلات لثه می باشد.
کلام آخر
در این مفاله درباره عوارض جراحی لثه و خود جراحی لثه با شما صحبت شد. باید این موضوع را دانست که انجام جراحی لثه نیازمند مراجعه به دندانپزشک مجرب و با تجربه است تا عوارض و خونریزی جدی شما را تهدید نکند.
منابع: spectrumsurgical , wainwrightfamilydental
دکتر مژگان آزادخواه
سوالات متداول
- بعد از جراحی لثه چی بخوریم؟
از خوردن غذا های سفت که نیاز به فشار و جویدن زیاد دارند پرهیز کنید. غذاهایی مانند سوپ و خنک باید میل کنید. خوردن مایعات و غذای داغ را تا حدود 10 روز متوقف کنید تا لثه ها خونریزی نکنند.
- قبل از کامپوزیت میتوان لیفت لثه کرد؟
میتوانید مقاله لیفت لثه قبل از کامپوزیت را مطالعه نمایید.