ترمیم همرنگ دندان

اگر برخی از دندان‌های‌تان دارای پوسیدگی‌های جزئی است، بهترین کار این است که هرچه سریع‌تر برای درست‌کردن آن‌ها اقدام کنید. برای ترمیم دندان از روش‌هایی استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها ترمیم همرنگ دندان است.در این مقاله قصد داریم در رابطه با ترمیم های همرنگ دندان بطور کامل با شما صحبت کنیم.

اطلاعات پزشکی: اصلاح طرح لبخند چیست؟

ترمیم همرنگ دندان چیست؟

خوردن مواد غذایی ناسالم، سیگارکشیدن و … باعث ایجاد خرابی در دندان و به اصطلاح پوسیدگی آن می‌شود.همچنین باعث ایجاد مشکلات لثه هم میشود، به دلیل اینکه مواد دخانی عفونت لثه و ضعیف شدن لثه را به همراه دارد. که فقط توسط متخصص جراحی لثه درمان میشود. یک انسان بالغ در دهان خود دارای ۳۲ دندان است که با خرابی هرکدام از آن‌ها می‌تواند برای ترمیم و درست‌کردن آن اقدام کند. نوع مواد و روشی که برای ترمیم دندان‌های جلو استفاده می‌شود با دندان‌های عقب متفاوت است. این تفاوت به این دلیل است که شکل دندان‌های جلو با دندان‌های عقب فرق می‌کند. ترمیم همرنگ دندان بیشتر برای دندان‌های جلو استفاده می‌شود.

این نوع ترمیم با مواد همرنگ دندان، از شیوه‌های جدید پرکردن خرابی ها است. در گذشته از موادی استفاده می‌کردند که ترکیبات و رنگ آن فلزی بوده که به نام آمالگام شناخته می‌شد. این نوع مواد امروزه هم کاربرد دارد، اما در مقایسه با گذشته با روی‌ کار آمدن مواد همرنگ دندان، استفاده از آن کاهش یافته است. این مواد در انواع مختلفی وجود دارند که جنس آن‌ها تعیین‌کننده نوع‌شان است. کامپوزیت پرسلینی، کامپوزیت رزینی و کامپوزیت یا لمینت سرامیکی از انواع موادی هستند که برای ترمیم دندان استفاده می‌شود. مواد ترمیمی دندان آمالگام که از جنس فلز بوده، دارای معایب و عوارضی است. یکی از معایب آن همان رنگ تیره و فلزی آن است که مشخص می‌شود دندان ترمیمی است.

دلایل استفاده از ترمیم همرنگ

یکی از عمده‌ترین دلایل استفاده از ترمیم همرنگ دندان، برای پرکردن پوسیدگی‌های دندان‌های پشتی دهان است. زمانی که دندان‌های‌تان خراب می‌شود باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید. بهترین کار این است که با مشاهده کوچک‌ترین پوسیدگی به دکتر بروید. هرچه میزان خرابی و پوسیدگی بیشتر شود، میزان هزینه‌ای که باید برای درست‌کردن آن بپردازید بیشتر خواهد شد. در برخی موارد ممکن است پوسیدگی دندان به حدی برسد که عصب را هم درگیر خود کند و دکتر دندانپزشک مجبور به انجام درمان ریشه درمان شود.

باید گفت که مواد آمالگام که همرنگ دندان نیست، در مقایسه با مواد همرنگ دارای طول عمر و ماندگاری بیشتری است. ترمیم همرنگ دندان و یا حتی ترمیم آمالگام به این شکل نیست که تا عمر دارید از آن استفاده کنید. ممکن است که این مواد از دندان شما جدا شده و مجبور به تعویض و انجام دوباره آن شوید. میزان استفاده از این مواد برای ترمیم دندان بستگی به میزان خرابی دارد. اگر خرابی دندان بسیار جزئی و کوچک باشد، با یک جلسه ترمیم این مشکل برطرف می‌شود.

اطلاعات پزشکی: سن مناسب برای ارتودنسی کودکان

انواع روش‌های ترمیم همرنگ دندان

برای ترمیم دندان‌های پوسیده و یا خراب، دو روش وجود دارد که مواد آن همرنگ دندان است. جدای از روش های ترمیم همرنگ دندان، با خیال راحت میتوانید از ایمپلنت دندان استفاده کنید.لازم به ذکر است که ایمپلنت به دلیل هزینه بالایی که دارد، انتخاب آخر است. از مزیت اصلی این روش‌ها طبیعی‌بودن آن‌ها است که در بسیاری از مواقع مشخص نمی‌کند دندان‌تان را پر و یا ترمیم کرده‌اید. ترمیم همرنگ دندان در دو شیوه فیشور سیلانت و کامپوزیت انجام می‌شود که به بررسی این دو شیوه می‌پردازیم:

فیشور سیلانت

نوعی از مواد همرنگ که برای پرکردن دندان استفاده می‌شود فیشور سیلانت است. از این مواد به این دلیل استفاده می‌شود که از روند پوسیدگی دندان جلوگیری کند و اجازه ندهد که دندان بیش از این خراب شود. بیشتر دندان‌ها در سطح‌شان دارای شیارهایی هستند که مواد غذایی در آن‌جا گیر کرده و سبب رشد باکتری می‌شود. به این شکل است که دندان می‌پوسد. استفاده از فیشور سیلانت، می‌تواند به منظور پرکردن این شیارها باشد تا از تجمع باکتری در آن قسمت پیشگیری کند.

کامپوزیت

اگر دندان‌هایی خراب داشته که قصد دارید آن‌ها را ترمیم کنید بهترین شیوه، استفاده از مواد کامپوزیتی است. البته که استفاده از کامپوزیت نیاز به مشاوره از فوق تخصص کامپوزیت دندان دارد. ترمیم همرنگ دندان با این روش به‌راحتی انجام می‌شود. مواد کامپوزیتی که برای ترمیم دندان به‌کار می‌رود دارای کیفیت بالایی است و به همین دلیل است که در مقایسه با آمالگام از قیمت بیشتری برخوردار است. مزیت اصلی این روش در مقایسه با آمالگام، رنگ طبیعی و همرنگ آن با دندان است که از این جهت طرفداران بیشتری دارد.

مزایای ترمیم همرنگ دندان

هر کدام از روش‌های ترمیم دندان با فیشور سیلانت و کامپوزیت دارای مزایایی است که باعث ایجاد تمایز بین آن‌ها شده و کاربردشان را تعیین می‌کند. ترمیم همرنگ دندان با کامپوزیت دارای شیوه‌ها و مواد مختلفی است که دندان‌پزشک تشخیص می‌دهد از کدامیک برای چه نوع از دندان استفاده کند. اگر مشکلات لثه دارید بهتر است هر چه سریعتر و قبل از انجام ترمیم دندان به یک دکتر متخصص لیفت لثه مراجعه کنید تا در ترمیم دندان به مشکل بر نخورید. ترمیم همرنگ دندان، خود به تنهایی دارای این مزیت است که طبیعی بوده و حالت زیبایی را برای دهان و دندان‌تان ایجاد ‌کند. ابتدا چند مورد از مزایای ترمیم همرنگ دندان با فیشور سیلانت را نام می‌بریم.

  • برای استفاده از فیشور سیلانت و قراردادن آن روی دندان لازم نیست که دهان بی حس شود.
  • از این مواد می‌توان علاوه‌بر دندان‌های دائمی، برای دندان‌های شیری هم استفاده کرد.
  • ترمیم‌کردن دندان بدون ایجاد شکلی متفاوت و همرنگ آن
  • این روش از ترمیم دندان درد بسیار کمی دارد.
  • فیشور سیلانت در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود.
  • جلوگیری و پیشگیری از پوسیدن دندان‌ها

حال برخی از مزایای استفاده از کامپوزیت برای ترمیم همرنگ دندان را نام می‌بریم.

  • با برداشتن پوسیدگی‌ها، مقداری از دندان سالم باقی می‌ماند که این روش سبب حفظ و تقویت بافت دندان می‌شود.
  • ظاهر کاملا طبیعی و شبیه به دندان
  • در این روش نیازی نیست که مواد کامپوزیتی را تعویض کنید.
  • در زمان بهبود دندان، عوارض خاصی را مشاهده نخواهید کرد.
  • چون میزان چسبندگی مواد بسیار بالاست، باعث تقویت و ایجاد استحکام در دندان می‌شود.
  • لازم نیست که پس از موادگذاری، سطح آن تراشیده شود.
  • مواد کامپوزیتی به‌صورتی ساخته شده‌ که باعث ایجاد حساسیت نشود.
  • حفظ زیبایی و حالت طبیعی دندان

اطلاعات بیشتر: هزینه جراحی دندان عقل

معایب ترمیم همرنگ

هر کدام از روش‌های ترمیم همرنگ دندان علاوه‌بر مزایا، دارای معایبی هم هستند. در روش فیشور سیلانت یکی از معایبی که دیده می‌شود این است که این روش در برخی اوقات نیاز به تعویض دارد. هر چند ماه یکبار باید به پیش پزشک خود بروید که دندان‌های‌تان را چکاپ کند. علاوه‌بر این روش، شیوه ترمیم کامپوزیتی هم دارای معایبی است. البته با وجود لمینت نگران معایب ترمیم همرنگ دندان نباشید،چراکه بهترین متخصص لمینت دندان در تهران نگرانی های شما را درباره معایب ترمیم همرنگ از بین میبرد. از معایب کامپوزیت برای دندان می‌توان دوام کمتر و هزینه بیشتر آن نسبت به آمالگام را نام برد. در این روش از ترمیم دندان، لازم است که وقت و دقت بیشتری صرف آن شود. هرچه میزان مهارت و دقت در این کار کمتر باشد، زمان انجام آن بیشتر خواهد شد. از معایب و عوارض کلی هر روش از ترمیم دندان، می‌توان موارد زیر را نام برد.

  • وجود بی حسی در ۲ تا ۳ ساعت پس از انجام ترمیم. در این مدت زمان باید مراقب دهان و دندان خود باشید تا با انجام برخی از کارها به آن آسیب نرسانید.
  • پس از تمام‌شدن مدت بی حسی، مقداری درد احساس می‌کنید که می‌توانید آن را با مصرف مسکن، کنترل کنید.
  • در برخی موارد ممکن است پس از ترمیم، آن دندان و دندان‌های کناری حساس شوند.

هزینه ترمیم همرنگ دندان

هزینه انجام ترمیم همرنگ دندان بستگی به عوامل مختلفی دارد. هرچه میزان پوسیدگی و یا خرابی دندان‌تان بیشتر باشد، میزان هزینه‌ درمان آن بیشتر خواهد بود. عوامل دیگری همچون؛ مهارت دندان‌پزشک، کلینیکی که در آن درمان انجام می‌دهید و موادی که برای ترمیم استفاده می‌شود، در قیمت نهایی ترمیم تاثیرگذار است. چون ترمیم دندان کاری است که باید یکبار انجام دهید و بازگشتی ندارد، باید از بهترین مواد استفاده کنید.

مطلب مفید: ارتودنسی دیمون چیست؟

استفاده از مواد بی‌کیفیت برای دندان و همچنین انتخاب نادرست دندان‌پزشک باعث می‌شود که مجبور به انجام دوباره آن شده و یا حتی در برخی مواقع سبب خرابی بیشتر دندان هم می‌شود. محیط تمیز و بهداشتی کلینیک برای درمان، باعث ایجاد حس خوب و کاهش استرس‌تان خواهد شد. برخی از افراد این موارد را دست کم می‌گیرند که در طولانی‌مدت عواقب آن را هم خواهند دید. هزینه اجرای ترمیم همرنگ دندان در مقایسه با آمالگام هزینه بیشتری دارد. مزیت‌های ظاهری این شیوه بسیار بیشتر از آمالگام است و به همین دلیل است که برای انجام آن باید هزینه بیشتری بپردازید.

اطلاعات پزشکی: هزینه بلیچینگ دندان

نتیجه گیری

استفاده از هر روش ترمیم دندان، بستگی به تشخیص دندان‌پزشک دارد. دندان‌پزشک با معاینه دندان‌ها خواهد فهمید که تا چه حد خرابی دارند. اگر میزان خرابی دندان، سطحی باشد، معمولا پزشک استفاده از روش فیشور سیلانت را توصیه می‌کند. اگر خرابی دندان عمیق باشد، از ترمیم همرنگ دندان با روش کامپوزیت، استفاده می‌شود.

منابع: riversidesouthdental , traceydental

دکتر مژگان آزادخواه

ترمیم همرنگ دندان

سوالات متداول

خیر، امروزه با پیشرفت تکنولوژی برای پر کردن و ترمیم دندان ها از مواد مناسب و عایقی استفاده می‌شود که هیچگونه عوارضی برای بدن ندارند.

اگر دندان پوسیده شده باشد برای پر کردن و ترمیم مجدد آن می‌توان از این روش استفاده نمود ولی اگر فقط ریشه عفونت کرده باشد و خود دندان آسیبی ندیده باشد نیازی به انجام این کار نیست.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

لطفا امتیاز دهید...

4.7 / 5. 70