ترمیم دندان افراد هموفیلی کار بسیار حساس و مهم است. زیرا در افراد مبتلا به این بیماری به دلیل کمبود چند عامل در بدن تاخیر در انعقاد خون اتفاق میافتد و باعث طولانی تر شدن زمان لخته شدن میگردد. مهم نیست ایمپلنت دندان باشد یا عصب کشی، خطر خونریزی شدید افراد هموفیل را همیشه تهدید میکند.
در افراد هموفیلی پس از برشی سطحی در هر قسمت از بدن به دلیل این نقص ارثی، تمایل به خونریزی بیشتر از حد معمول میباشد. درک نمودن و توجه داشتن به این نکته برای دندانپزشکان بسیار حائز اهمیت است و می بایست در طول درمان به این شرایط توجه ویژه داشت تا از عواقب بعدی آن جلوگیری گردد. به دلیل جراحی هایی که در طول درمان برای دندانپزشکان به وجود خواهد آمد، توجه داشتن به افراد مبتلا به هموفیلی در قسمت ویژهای قرار میگیرد.
قیمت ایمپلنت دندان همراه با وام 50 میلیونی
خوشبختانه امروزه با شناخت و تجربه ای که برای پزشکان به دست آمده است، تمهیداتی برای این افراد اندیشیده شده است تا از هرگونه مشکلی قبل، حین و بعد از ترمیم دندان افراد هموفیلی جلوگیری شود.
در این مقاله قصد داریم تا مراقبت های ضروری در قبل، حین و بعد از انجام ترمیم دندان برای افراد هموفیلی را برای شما شرح دهیم.
به مشاوره نیاز دارید؟
فرم مشاوره و رزرو وقت
مشکلات ترمیم دندان افراد هموفیلی
اصلی ترین مشکل در افراد مبتلا به هموفیلی، خونریزی بیش از حد در هنگام خراش در بدن است؛ اما علت آن چیست؟
شناخت این گونه خونریزی ها و علل وقوع آن برای دندانپزشکان نقش بسزایی در کاهش عوارض احتمالی خواهد داشت.
طبق تحقیقات انجام شده، اختلالات خونریزی در افراد هموفیلی به دلیل کمبود فاکتور انعقادی، اختلالات پلاکتی، عروقی و نقص فیبرینولیتیک رخ میدهد.
کمبود این فاکتور های انعقادی در بدن که اختلالاتی ارثی هستند منجر به طولانی شدن خونریزی میگردد و این تمایل به خونریزی بیش از حد می تواند خطرناک و کشنده نیز باشد.
هموفیلی چند نوع دارد؛ A، B و C. به صورت کلی هموفیلی نوع A به دلیل کمبود فاکتور 8 در بدن، نوع B به دلیل کمبود فاکتور IX و هموفیلی نوع C یا سندروم روزنتال به دلیل کمبود فاکتور XI در بدن افراد به وجود می آیند.
ترمیم دندان افراد هموفیلی چون با خونریزی های شدید همراه است، مهارت دکتر دندانپزشک را به چالش میکشد و در برخی موارد نیز حتی بسیار خطرناک ظاهر میشوند.
مشکل بعدی افراد هموفیلی، آمار بالای بروز مشکلات دندانی برای آن هاست که نیازمند مدیریت مناسب از سوی آن ها و پزشک معالج می باشد.
شناسایی افراد مبتلا بر اساس سابقه خانوادگی، سوابق بیماری و آزمایشات می تواند تا حد زیادی به مبتلایان هموفیلی کمک کند.
مشورت با متخصص در افزایش آگاهی افراد در رعایت بهداشت دهان و دندان و جلوگیری از تبعات بعدی آن و همچنین کاهش مراجعه به بهترین دندانپزشک در تهران بسیار موثر خواهد بود.
لینک مفید: دکتر ایمپلنت خوب
مراقبت های قبل از ترمیم دندان افراد هموفیلی
- به جهت خرابی های شایعی که در بیماران هموفیلی برای دندان های آن ها وجود دارد؛ مراقبت هایی وجود دارد که باید توسط این افراد رعایت شود تا از مراجعه بیش از حد به پزشک جلوگیری نمایند.
- از جمله مشکلات پلاک دندان است که در هموفیل ها شایع است؛ برای کنترل پلاک دندان ها باید هر روز در دو نوبت دندان ها را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک زده و با دهانشویه تریکلوزان یا کلر هگزیدین شستشو دهند.
- استفاده حداقلی از مواد غذایی که دارای کربوهیدرات های چسبنده هستند مانند نوشابه های گازدار، بدین صورت احتمال اینکه PH دهان به زیر 5.5 افت کند نیز کاهش پیدا کرد و از غیر معدنی شدن مینا دندان ها نیز جلوگیری به عمل می آید.
- روش دیگر برای کاهش دادن پوسیدگی دهان در افراد هموفیل، بهره بردن از فیشور سیلانت است.
- به طور کلی نیز توجه داشتن به دستورالعمل های بهداشتی و رعایت دقیق و منظم بهداشت دهان و دندان می تواند تاثیر بسزایی را در جلوگیری از التهاب در لثه ها و دندان ها و بروز خونریزی را داشته باشد.
- البته بیماران مبتلا به هموفیلی به دلیل شرایطی که دارند عمدتا در رعایت دستورالعمل های پزشکی ناتوان هستند و بسیار مستعد ابتلا به بیماری پریودنتال میباشند.
- پیش از آنکه اقدام به ترمیم دندان افراد هموفیلی صورت گیرد، باید برای به حداقل رساندن خطر خونریزی با هماتولوژیست بیمار مشورت نموده تا سطح فاکتور های مورد نیاز برای جراحی و نو جراحی به طور دقیق مشخص گردد.
- در صورت داشتن هرگونه سوال و نیاز به مشاوره میتوانید با مطب دندانپزشکی دکتر آزادخواه تماس حاصل فرمایید.
مراقبت های حین ترمیم دندان توسط دندانپزشک
شرایط ویژه ای که برای افراد هموفیلی وجود دارد و خرابی های مکرری که برای دندان های آنان پیش می آید، مراجعه نمودن به دندان پزشک امری غیرقابل اجتناب است. مراقبت های حین ترمیم دندان افراد هموفیلی تا حد زیادی به پزشک معالج وابسته است و در توانایی و تجربه پزشک در حین جراحی دندان به چالش کشیده میشود. البته جای نگرانی برای افراد هموفیل وجود ندارد؛ دستورالعمل هایی نیز از سوی سازمان بهداشت به دندانپزشکان توصیه شده است که تا حد زیادی خطر را دفع مینماید.
پرهیز از مانور های شدید روی لثه و دندان ها در طول درمان دندانپزشکی و اقدامات هموستاتیک توصیهای است که به همه پزشکان شده است.
استفاده از آسپیرین و مشتقات آن ممنوع می باشد. انجام مراحل درمان و استفاده از خارج کننده های بزاق به صورت محتاطانه، مراقبت از بافت های نرم دهان و لثه که مستعد خونریزی هستند و همچنین پرهیز از آسیب های تصادفی به مخاط دهان، از توصیه های ضروری ترمیم دندان افراد هموفیلی محسوب میگردد. انجام آزمایش های لازم نیز می تواند پزشک را در روند معالجه بیمار خود کمک نماید. افراد هموفیل ممکن است ناقل بیماری هایی همچون هپاتیت B باشند؛ از این رو اهمیت آزمایشات و رعایت اقدامات احتیاطی بیش از پیش اهمیت پیدا می کند.
قرار دادن بخیه مناسب نیز می تواند از لخته شدن پس از جراحی کمک نماید. مورد مهم دیگر نیز ساخت استنت مناسب برای محافظت از محل جراحی نیز نباید فراموش شود.
مراقبت های بعد از ترمیم دندان
پس از جراحی دندان افراد هموفیل، رعایت چند نکته نیز بسیار پر اهمیت تلقی میشود تا از هرگونه خطر احتمالی جلوگیری نماید.
استفاده از آنتی بیوتیک ها، دهانشویه های ضد عفونت، استفاده از اپسیلون آمینوکاپروئیک اسید به مدت 7 روز پس از جراحی دندان، نگهداری استنت محافظت کننده محل جراحی و برخی موارد دیگر، از جمله مراقبت های پس از ترمیم دندان افراد هموفیلی میباشند.
سخن آخر
افراد هموفیل به خاطر نوع بیماری خود قبل از انجام هرگونه جراحی باید مراقبت های لازم را داشته باشند. همچنین باید به پزشک خود بیماری خود را اعلام نمایند تا پزشک از وجود هرگونه تهدید و خطر بتواند جلوگیری نماید.
ترمیم دندان افراد هموفیل یکی از مهم ترین چالش ها میان دندانپزشکان و خود بیماران مبتلا به هموفیلی است. در این مقاله سعی شد به زبان ساده مراقبت های قبل، حین عمل و بعد از آن را در خصوص ترمیم دندان به شما بگوییم.
در صورت هرگونه سوال و یا دریافت نوبت میتوانید با دندانپزشکی دکتر آزادخواه تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
- افراد هموفیلی میتوانند دندان هایشان را بکشند؟
افراد دارای بیماری هموفیلی بهتر است که تا جای ممکن از روش های ترمیمی مانند درمان ریشه دندان استفاده نمایند و دندان هایشان را نکشند تا از خونریزی شدید تا حد ممکن جلوگیری شود.
- بنده به هموفیلی دچارم. هنگام مسواک زدن دندان هایم به خونریزی میافتند و به سختی خونشان بند میآیند. بهتر است چکار کنم؟
ابتدا باید از مسواک هایی با برس های بسیار نرم استفاده نمایید. همچنین از فشار آوردن بر روی دندان و لثه خودداری نمایید. همیشه دندان هایتان را با آب سرد شست و شو دهید و با مشورت پزشک داروهای مخصوص را دریافت کنید تا در هنگام خونریزی آن ها را مصرف نمایید.