ایمپلنت دندان

افراد معمولاً در گذر زمان و با افزایش سن در قسمت‌های مختلف بدن دچار پیری می‌شوند. ممکن است دندان کشیده شود یا تحت تأثیر پیری پوسیده شده و دندان‌ها از دست برود. همه این عوامل باعث ایجاد مشکلات مختلف در ظاهر فرد و طرح لبخند صورت می‌شود. همچنین نحوه صحیح غذا خوردن نیز دچار اشکالات زیادی خواهد شد. خیلی از افراد به دنبال روش‌های دائمی برای ترمیم دندان‌ های از بین رفته خود هستند. در چند سال اخیر اصلی‌ترین روش داشتن دندان جایگزین، انجام پروتز دندانی متحرک یا همان دندان مصنوعی بود اما استفاده از آن خالی از اشکال هم نبود و به همین دلیل متخصصان از یک روش مناسب‌تر به نام ایمپلنت دندان استفاده کردند. انجام ایمپلنت های دندانی معمولاً مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند و معمولاً تا آخر عمر قابل استفاده است. 

ایمپلنت چیست؟ چرا بهتر است بجای دندان مصنوعی از ایمپلنت استفاده کنیم؟ بهترین نوع ایمپلنت چیست؟ قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟ این موارد تنها گوشه ای از سوالات افرادی است که دندان های خود را به هر دلیلی از دست داده اند و به دنبال بازگرداندن آن هستند. اگر شما هم به دنبال راهی برای کاشت مجدد دندان خود هستید و سوال های فراوانی نظیر سوال های بالا دارید در ادامه با ما همراه باشید تا هرآنچه که نیاز است درباره کاشت ایمپلنت دندان بدانید را برای شما شرح دهیم. به مرور زمان دندانها ممکن است دچار آسیب گردد و با بالا رفتن سن دندانهای خود را از دست بدهیم مخصوصا در جوامع امروزی که به علت نداشتن سبک درست تغذیه و زندگی امکان خراب شدن دندان بسیار زیاد است و احتمال کشیدن آن افزایش می یابد در چنین مواقعی استفاده از ایمپلنت دندان بهترین گزینه می باشد. اگر به دنبال بهترین دندانپزشک در تهران هستید ما به شما دکتر مژگان آزادخواه را پیشنهاد میکنیم. ایشان با سالها تجربه و تخصص در انواع زمینه های دندانپزشکی از برترین متخصصان دندانپزشکی و ارتودنسی در کشور هستند. تا انتهای مقاله با دکتر آزادخواه بهترین متخصص ایمپلنت دندان همراه باشید.

ایمپلنت یک روزه

ایمپلنت یک روزه یا ایمپلنت فوری ابزاری است که به کمک آن، نصب کاشت ایمپلنت دندان و پروسه ترمیم دهان در یک روز انجام می‌شود. این روش برای کسانی که می‌خواهند به سرعت دندان‌هایشان را ایمپلنت کنند، مناسب است.

در ایمپلنت یک روزه، پس از معاینه شما، دندانپزشک با استفاده از تصاویر پرتویی و سایر فناوری‌های پزشکی، برنامه‌ریزی نصب ایمپلنت دندان را انجام می‌دهد. سپس، در روز انجام عمل، ابتدای کلیه مراحل کاشت ایمپلنت دندان از جمله جراحی، نصب ایمپلنت دندان و ترمیم دهان انجام می‌شود. در این روش، دندانپزشک برای نصب ایمپلنت دندان، از تکنیک‌هایی مانند فرم‌سازی سریع استفاده می‌کند که به طور کلی، به کاهش زمان نصب ایمپلنت دندان کمک می‌کند.

استفاده از روش ایمپلنت یک روزه دندان، برای افرادی که برای جایگزینی دندان‌های خود به دنبال یک روش سریع و کم هزینه هستند، مناسب است. با این حال، برای تصمیم‌گیری در مورد استفاده از روش ایمپلنت یک روزه یا فوری، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید و از او در مورد مزایا و معایب این روش، هزینه‌های مربوطه و زمان‌بندی دقیق این روش سوال کنید.

کاربرد روکش موقت ایمپلنت

روکش ایمپلنت، یک پوشش تزئینی است که بر روی ایمپلنت دندان قرار می‌گیرد و به طور معمول از مواد مختلفی از جمله پلاستیک، پلیمر، فلز، سرامیک و یا آلیاژهای مختلف (مانند طلا و نقره) تهیه می‌شود. استفاده از روکش ایمپلنت برای بهبود ظاهر و عملکرد ایمپلنت دندان در برخی موارد ضروری است. در کل، استفاده از روکش ایمپلنت به دلایل مختلفی مانند بهبود ظاهر، پوشش برای ایمپلنت، اصلاح اندازه و شکل ایمپلنت، افزایش دوام ایمپلنت و بهبود عملکرد ایمپلنت، می‌تواند مفید باشد. با این حال، استفاده از روکش ایمپلنت به مواد مختلفی نیاز دارد و باید با متخصص ایمپلنت خود درباره مواد مناسب و همچنین مناسب ترین نوع کاشت دندان برای خود مشورت کنید.

متخصص ایمپلنت دندان

متخصص ایمپلنت دندان یا جراح دندان‌پزشکی از جمله تخصص‌های پزشکی است که بر روی نصب ایمپلنت دندان در فک و دهان فعالیت می‌کند. این تخصص به طور کلی شامل بررسی، تشخیص و درمان مشکلات دندانی مربوط به ایمپلنت دندان می‌شود. متخصص ایمپلنت دندان می‌تواند با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و دانش خود، وضعیت دندان ها و فک‌های بیماران را بهبود دهد. این تخصص‌ برای انجام کارهای پیچیده و دقیق نیاز به تجربه و دانش بالای بهترین متخصص ایمپلنت دارد. دکتر ایمپلنت برای بیمارانی که دچار از دست دادن دندان‌های خود هستند، راه‌حلی مناسب فراهم کند. همچنین، متخصص ایمپلنت دندان می‌تواند مشکلاتی مانند عفونت، ترمیم‌نشدن ایمپلنت و سایر مشکلات مربوط به نصب ایمپلنت را نیز تشخیص و درمان کند. برای تبدیل شدن به یک متخصص ایمپلنت دندان، باید در دانشگاهی که دوره تخصصی دندان‌پزشکی را ارائه می‌دهد، تحصیل کرد و بعد از آن به طور مستقل و با پرونده بیماران مختلف، تجربه کسب کرد. همچنین، برای اینکه بتوان به عنوان یک دکتر متخصص ایمپلنت دندان فعالیت کرد، باید مجوزهای مربوطه از نهادهای پزشکی مربوطه را کسب کرد. دکتر مژگان آزادخواه با بیش از 20 سال سابقه در زمینه ایمپلنت دندان، جز بهترین متخصص ایمپلنت در تهران شناخته می شود.

ایمپلنت دندان چیست؟

کاشت ایمپلنت دندان یک روش درمانی است که برای دندانهای شکسته انجام می شود. در این روش، دندانهای آسیب دیده یا شکسته را بصورت کامل از ریشه برمیدارند و بجای آن از ایمپلنت های دندانی استفاده می کنند. این ایمپلنت بصورت یک پیچ تیتانیومی است که بصورت جراحی روی فک قرار می گیرد و یک تاج روی آن گذاشته می شود. این نگهدارنده ها در استخوان فک قرار می گیرند و به مرور زمان با استخوان فک ترکیب می شوند که یک پایه قوی برای دندانهای جدید می باشد.

افرادی که به هر دلیل دندان خود را از دست داده‌اند بهتر است برای ترمیم آن به متخصص ایمپلنت مراجعه کنند. ایمپلنت دندان یا فیکسچر معمولاً در اندازه ریشه دندان‌های فرد ساخته می‌شود و به جای ریشه از دست رفته دندان، در محل آن قرار می‌گیرد. فیکسچر‌ها ابزاری در اندازه دندان طبیعی هستند که با دقت بسیار زیاد تولید و طراحی می‌شوند و ظاهر کاملاً طبیعی دارند. ایمپلنت دندان دارای دو قسمت اصلی Fixture و Abutment است. قسمتی از دندان که در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد، همان فیکسچر است و قسمت تاجی ایمپلنت که در بالای لثه قرار می‌گیرد، Abotment است و بر روی آن پروتز یا روکش ایمپلنت قرار خواهد گرفت. اصلی‌ترین جنس سازنده ایمپلنت ها تیتانیوم است. تیتانیوم معمولاً می‌تواند با استخوان فک به طور کامل سازگاری پیدا کند و استفاده از آن در ایمپلنت مانع از لغزش، سر و صدا و یا آسیب‌های مختلف استخوانی خواهد شد.

لینک مفید: هزینه جراحی لثه با لیزر

مشاوره و اطلاع از قیمت ایمپلنت دندان

بهترین دکتر ایمپلنت در تهران

در سطح شهر تهران مطب های دندانپزشکی زیادی وجود دارند اما اکثر آنها پزشک متخصص ندارند و بیشتر بصورت دستیار پزشک این حرفه را یاد گرفتند. برای همین خیلی مهم است که پیش متخصص دندانپزشک بروید. دکتران بسیاری در تهران فعالیت در زمینه ایمپلنت دندان دارند که می‌توانند بهترین خدمات را ارائه دهند. دکتر مژگان آزاده خواه جز بهترین دکتر ایمپلنت در تهران است که بیش از ۲۰ سال تجربه تخصصی در این زمینه دارد.  تعیین بهترین دکتر ایمپلنت در تهران بستگی به چندین عامل دارد که شامل تخصص و تجربه دکتر، کیفیت خدمات، پیشینه بیماری های مرتبط با دندان‌ها، تجهیزات و فناوری‌های مورد استفاده، نظرات و تجربیات بیماران قبلی و هزینه های مربوط به درمان می‌شود. هزینه ایمپلنت دندان به صورت اقساطی و بلند مدت در مطب دکتر آزادخواه امکان پذیر است.

چرا انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت مهم است؟

انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت بسیار مهم است زیرا نصب ایمپلنت دندان یک فرآیند پیچیده و حساس است که نیاز به دانش، تجربه و دقت بالای پزشک دارد. همچنین، ایمپلنت دندان یک روش دائمی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است و در صورتی که به درستی نصب نشود، مشکلات جدی مانند ناتوانی در جویدن را به همراه خواهد داشت.

بهترین متخصص ایمپلنت با داشتن تجربه و دانش بالا و استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته می‌تواند به شما کمک کند تا بدون هیچگونه مشکلی، کاشت ایمپلنت را به درستی نصب کنید و بهترین نتیجه را کسب کنید. همچنین، با انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت در تهران، می‌توانید به راحتی و با اطمینان بهتری به مراحل درمانی بپردازید و از خدمات با کیفیت بالا و جدیدترین روش‌های درمانی بهره‌مند شوید.

در کنار این موارد، انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت در تهران اهمیت بسیاری قبل از جراحی دارد. با مشاوره با یک متخصص ایمپلنت خوب، می‌توانید بهترین تصمیم‌ها را برای ایمپلنت دندان خود بگیرید. همچنین، با انتخاب بهترین دکتر متخصص ایمپلنت، می‌توانید از جدیدترین روش‌های درمانی و تکنولوژی‌های پیشرفته برای نصب ایمپلنت دندان بهره‌مند شوید و به بروزترین روش‌های درمانی دندانپزشکی دسترسی داشته باشید. در کل، انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت در تهران برای نصب دندان‌های مصنوعی به شما کمک می‌کند تا بهترین نتیجه از درمان‌تان بگیرید و از مشکلات و مخاطرات مربوط به نصب نادرست ایمپلنت دندان جلوگیری کنید.

چه افرادی می‌توانند دندان‌های خود را ایمپلنت کنند؟

ایمپلنت برای هر شخصی که دندان از دست رفته دارد می‌تواند بسیار مفید و کمک کننده باشد. شرایط زیر از شرایط لازم برای ایمپلنت دندان است:

  • داشتن لثه سالم و بدون عفونت
  • داشتن سلامت عمومی و مصرف نکردن دارو برای بیماری های خاص
  • داشتن بافت سالم و کافی استخوان فک برای نگهداشتن ایمپلنت

کاشت ایمپلنت دندان معمولاً از نظر سنی محدودیت ندارد و هر فردی که بتواند بهداشت دندان خود را رعایت کند، می‌تواند از ایمپلنت استفاده کند. افرادی که در سن رشد قرار دارند و دندان خود را از دست داده‌اند می‌توانند به جای آن از ایمپلنت استفاده کنند. مثلاً اگر کودکی دندان دائمی خود را در سن کودکی تحت تأثیر یک تصادف از دست بدهد، بعد از رسیدن به سن 18 سال می‌تواند ایمپلنت انجام دهد. البته افرادی هم وجود دارند که معمولاً نمی‌توانند ایمپلنت دندان انجام دهند.

چه افرادی نمی‌توانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟

  • افرادی که دچار عفونت دندان یا فک باشد کاشت ایمپلنت دندان نه تنها مشکل آن‌ها را رفع نمی‌کند بلکه سبب ایجاد مشکلات بیشتری هم خواهد شد. به همین دلیل ابتدا باید عفونت دندان به طور کامل رفع شود و پس از آن ایمپلنت دندان انجام شود. بعد از اتمام ایمپلنت اگر دندان دارای عفونت باشد، باید ایمپلنت را بردارند و در نتیجه زحمت پزشک و هزینه‌های فرد هدر خواهد رفت.
  • افرادی که دیابت دارند باید از گذاشتن ایمپلنت با احتیاط ویژه برخوردار باشند. ابتدا میزان قند خون این افراد باید توسط پزشک اندازه گرفته شود و میزان آن کنترل شده باشد و پس از آن انجام جراحی ایمپلنت صورت گیرد. البته نتیجه انجام ایمپلنت بین افراد دیابتی با افراد عادی یکی است و معمولاً هیچ تفاوتی نخواهد داشت اما باید در حین انجام آن نکاتی را رعایت کرد.
  • افرادی که از مواد مخدر و دخانیات استفاده می‌کنند باید بعد از انجام ایمپلنت سیگار را فراموش کنند و تا حد ممکن از مصرف هر نوع مواد مخدر دوری کنند و یا آن را کاهش دهند. این مورد باید قبل از انجام ایمپلنت با پزشک در میان گذاشته شود.
  • افرادی که از دارو‌های مختلفی مثل آسپرین یا دارو‌های ضد انعقاد خون مصرف می‌کنند باید با پزشک معالج خود صحبت کنند و قبل از انجام جراحی ایمپلنت ۵ تا ۷ روز با توجه به توصیه پزشک معالج بیمار، این دارو‌ها را قطع کنند.
  • افرادی که رادیوتراپی فک و صورت انجام دادند و بیمارانی که به مدت زمان زیاد از درمان بیس فسفونات استفاده کرده‌اند، نباید جراحی ایمپلنت انجام دهند.
  • افراد در دوره بارداری معمولاً نباید کاشت ایمپلنت انجام دهند و دندان پزشکان و متخصصان نیز با انجام جراحی ایمپلنت دندان در دوران بارداری مخالف هستند.
همه این موارد توسط بهترین متخصص ایمپلنت قابل تشخیص است. 

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

اگر شما تجربه کشیدن دندان را داشته باشید بهتر است بدانید که این روش در مقیاس با آن بسیار راحت تر می باشد زیرا لثه عصب های زیادی ندارد و شما اصلا اذیت نمی شوید. اما با این حال گاهی اوقات ممکن کمی خونریزی داشته باشد. که آن هم بخاطر خارج کردن ریشه دندان و قرار دادن ایمپلنت می باشد.

اطلاعات پزشکی: بهترین متخصص ارتودنسی

ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

برای کاشت ایمپلنت دندان باید مراحل مختلفی را طی کنید که این کار برای بالا بردن طول عمر و کیفیت اجرا الزامی باشد.

مراحل کارتعداد جلسات مورد نیازمدت زمان هر جلسه
مشاوره قبل از ایمپلنتیک جلسهبین ۳۰ الی ۶۰ دقیقه
سینوس لیفتیک جلسهتقریبا ۴ ماه
جراحی ایمپلنتیک جلسهیک ساعت
هیلینگ گپیک جلسهیک هفته
تاج موقتیک جلسهیک ماه
روکش نهاییدو جلسهتقریبا یک هفته

مراحل انجام ایمپلنت دندان

متخصص کاشت ایمپلنت دندان یا جراحی ایمپلنت معمولاً بصورت سرپایی و مرحله‌ای انجام می‌شود. در بین مراحل نیز زمان بهبودی در نظر گرفته می‌شود. مراحل انجام ایمپلنت های دندان توسط بهترین متخصص ایمپلنت به شرح زیر است:

  • معاینه ابتدایی فرد و تعیین نوع و تعداد واحد دندانی انجام ایمپلنت
  • برداشتن دندان آسیب دیده و کشیدن آن در صورت نیاز
  • آماده کردن استخوان فک و پیوند استخوان به آن
  • کاشت پایه اصلی انجام ایمپلنت دندان در استخوان فک
  • انتخاب رنگ و انجام قالب‌گیری در دندان و ارسال آن به لابراتوار برای طراحی دندان
  • قرار دادن نهایی روکش ایمپلنت در داخل دهان
مراحل انجام ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان دارای مدلهای متفاوتی می باشد و شما باید قبل از گذاشتن آن، ایمپلنت مناسب دندان خود را بشناسید. البته منظور ما این نیست که دقیقا دانش تخصصی این حوزه را کسب کنید بلکه صرفا با مراجعه با دکتر ایمپلنت دندان می توانید اطلاعات مختصری درباره ایمپلنت خود پیدا کنید. ایمپلنت ها دارای دو قسمت هستند. قسمت اول آن فلز تیتانیوم است که شبیه پیچ بوده و در استخوان فک بصورت ریشه دندان قرار میگیرد و کلاهک پروتزی یا همان تاج، روی سطح آن قرار می گیرد. به کل این ساختار ایمپلنت دندان می گویند که نزدیکترین گزینه مناسب برای دندان طبیعی می باشد. طوری که هیچکسی نمی تواند متوجه مصنوعی بودن آن شود.

درصد موفقیت ایمپلنت های دندان بالای ۸۰ درصد محاسبه شده است و باید بدانیم که ایمپلنت دندان قطعا روشی مناسب برای دندانهای از دست رفته می باشد. بنابراین نباید خیلی نگران دندانهای از دست رفته خود باشیم و می توانیم به راحتی از ایمپلنت استفاده کنیم. تا اینجا که درباره اهمیت ایمپلنت آشنا شدیم حال می خواهیم به معرفی انواع مختلف ایمپلنت های دندانی بپردازیم و یاد بگیریم که چگونه بهترین دکتر ایمپلنت دندان می تواند بهترین و مناسب ترین ایمپلنت دندانی را برای ما انتخاب کند.

اطلاعات بیشتر: هزینه بلیچینگ در سال 1402

ایمپلنت فوری دندان

ایمپلنت فوری دندان یک روش جدید و موثر در جایگزینی دندان‌های از بین رفته است. با استفاده از این روش، می‌توانید در روزهای اولیه پس از از دست دادن دندان، به سرعت دندان جایگزین خود را دریافت کنید. در این روش، ایمپلنت فوری به صورت مستقیم در استخوان فک یا ستون فکی جای می‌گیرد و دندان جایگزین را نگه می‌دارد. این روش عموماً برای بیمارانی استفاده می‌شود که به دنبال راهی سریع و موثر برای جایگزینی دندان‌های از بین رفته هستند. استفاده از ایمپلنت فوری دندان به شما اجازه می‌دهد تا در زمان کوتاهی پس از جراحی دندان جایگزین خود را دریافت کنید و به راحتی می‌توانید غذا بخورید و با دوستان خود تعامل داشته باشید.

با این حال، باید به یاد داشت که کاشت ایمپلنت فوری دندان ممکن است برای بعضی از بیماران نامطلوب باشد. برای مثال، اگر استخوان فک یا ستون فکی شما به اندازه کافی قوی نباشد، ممکن است نتوانید از این روش استفاده کنید. همچنین، ایمپلنت فوری دندان ممکن است هزینه بیشتری نسبت به روش‌های دیگر جایگزینی دندان داشته باشد. به هر حال، برای اطلاعات بیشتر و تصمیم‌گیری مناسب برای شما، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید و راهنمایی او را در انتخاب روش مناسب برای شما دنبال کنید. اگر نیاز به جراحی دندان عقل دارید و به دنبال اطلاعاتی در این زمینه می گردید روی این لینک کلیک کنید.

انواع روش‌های کاشت ایمپلنت دندان

معمولاً انجام انواع ایمپلنت های دندانی در طول و سایز و انواع مختلف انجام می‌شود. دندانپزشک بر اساس موقعیت دندان‌های افراد تشخیص می‌دهد که کدام نوع ایمپلنت مناسب‌تر است. انجام درمان ایمپلنت دندان ممکن است مقداری سختی و درد نیز داشته باشد اما بعد از آن ظاهر طبیعی دندان همانند دندان‌های دیگر خواهد بود. در ادامه انواع ایمپلنت را معرفی و سپس درباره هر یک توضیحاتی از زبان بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران خواهیم داد. انواع روش‌های کاشت ایمپلنت شامل موارد زیر است:

  • ایمپلنت‌های آندو استیل
  • ایمپلنت‌های ساب پریواستیل
  • ایمپلنت یک مرحله‌ای
  • ایمپلنت دو مرحله‌ای

همچنین ایمپلنت بر اساس روش کاشت به سه نوع مختلف نیز طبقه‌بندی می‌شود که شامل ایمپلنت بر‌ اساس درون کاشتی، ایمپلنت فرورونده و ایمپلنت دارای چهارچوب راموس است که در ادامه آن‌ها را نیز توضیح خواهیم داد.

ایمپلنت آندو استیل

این نوع جراحی ایمپلنت، از رایج‌ترین انواع ایمپلنت است و برای عمل‌های دو مرحله‌ای از آن استفاده می‌کنند. این ایمپلنت‌ها شامل پیچ‌های بسیار‌ ریزی هستند و معمولاً جنس آن از تیتانیوم است. ایمپلنت در داخل استخوان فک گذاشته می‌شود و سپس دندانی مصنوعی بر روی آن قرار می‌گیرد. علت اینکه طراحی آن شبیه پیچ می باشد این است که باعث ایجاد اصطکاک شده و با استخوانهای فک ادغام می گردد و این امر باعث قوی شدن ریشه دندان مصنوعی می شود. بعد از آن یک تکیه گاهی روی آن وصل می شود که روی سطح این پیچ قرار می گیرد و بالاتر از لثه است. در آخر تاج روی آن نصب می شود. ایمپلنت نصب شده بین ۲ تا ۶ ماه طول می کشد تا به طور کامل در استخوان فک ادغام شود.

اطلاعات بیشتر: لیفت لثه چیست؟

ایمپلنت های دندانی زیر پریوستئال

ایمپلنت ساب پریوستئال کمی متفاوت است یعنی بصورت مستقیم در استخوان فک سوراخ نمی شوند بلکه روی سطح استخواب نصب می شوند. با اینکه در این روش آنها را مستقیما داخل استخوان قرار نمی دهیم ولی با این حال به خوبی زیر لثه قرار می گیرند.

از آنجایی که ایمپلنت های ساب پریوستئال در استخوان فرو نمی روند ساختار آنها کمی متفاوت از ایمپلنت های اندوستئال است. این ایمپلنت های از یک قاب فلزی تشکیل شده اند که روی استخوان قرار می گیرند و فقط چند برجستگی کوچک در سطح خود دارند. از ایمپلنت ساب پریوستئال در جاهای استفاده می شوند که استخوان فک بسیار ضعیف می باشد و ارتفاع کافی برای جاسازی ایمپلنت را ندارد و نمی توان فلز تیتانیوم را داخل آن قرار داد. معمولا افراد مسن یا کسانیکه دیابت دارند یا به دلیل تحلیل استخوان فاقد استخوان فک هستند، مناسب ترین فرد برای ایمپلنت های زیر پریوست هستند.

ایمپلنت ترانسوسئوس

از آنجایی که فک پایین صورت بسیار متحرک می باشد این باعث شده خیلی سریع فرسوده شود. در نتیجه ساخت و پایداری پروتزهای مصنوعی همچنان یک کار چالش برانگیز برای دندانپزشکان است.

اما ایمپلنت ترانسوسئوس امید تازه ای به این دسته از بیماران داده است. این ایمپلنت ها از یک قاب فلزی تشکیل شده اند که به لبه پایینی فک صورت متصل می شوند. که این باعث می شود دندان مصنوعی به خوبی روی فک جا بیفتد. ایمپلنت های ترانسوسئوس برای کسانی در نظر گرفته شده که استخوان پایین فک آنها تحلیل زیادی داشته و به توانایی ایمپلنت های استاندارد (اندوستئال یا ساب پرویوستئال) را ندارد.

ایمپلنت زیگوماتیک

همانطور که فک پایین صورت دچار تحلیل می شود، فک بالا نیز گاهی دچار کمبود می شود و ارتفاع و عرض کافی برای دریافت ایمپلنت های استاندارد را ندارد. در این شرایط باید از ایمپلنت زیگوماتیک استفاده کرد. زیگوما یک شکل استخوانی است و ایمپلنت زیگوماتیک به معنای واقعی کلمه در استخوان قرار می گیرند. این روش یکی جدیدترین راهکار های درمانی است که بصورت عادی انجام نمی شود یعنی هر پزشکی توانایی انجام آن را ندارد و باید تجربه و دانش کافی داشته باشد. پس توصیه ما این است که برای انجام این روش ایمپلنت حتما به بهترین متخصص ایمپلنت دندانی مراجعه کنید.

اطلاعات بیشتر: بهترین متخصص عصب کشی

ایمپلنت یک مرحله‌ای

معمولاً در انجام ایمپلنت به روش یک مرحله‌ای بعد از اینکه محل پیچ در استخوان فک قرار گرفت، مقداری از استخوان بیرون بافت لثه باقی می‌ماند و بعد از بهبودی دیگر نیازی به جراحی برای گذاشتن تاج دندان بر روی آن نیست. یعنی ایمپلنت و اباتمنت هر دو در یک مرحله نصب می‌شوند. البته این روش تحت تأثیر نیرو‌های داخلی آسیب‌پذیری زیادی دارد و به همین دلیل باید با احتیاط و به طور صحیح انجام شود تا هیچ مشکلی در فرآیند درمان و روند بهبودی آن ایجاد نشود.

ایمپلنت دو مرحله‌ای

در ایمپلنت دندان دو مرحله‌ای که از رایج‌ترین انواع ایمپلنت است، معمولاً ایمپلنت در داخل استخوان فک و زیر بافت لثه قرار می‌گیرد. پس از آن بافت را از طریق بخیه مسدود می‌کنند تا از هرگونه فشار در حین بهبود و ترمیم نواحی اطراف استخوان فک ممانعت کند. بعد از تمام شدن زمان بهبودی جراحی اول شروع به جراحی دوم می‌کنند تا تاج دندان و ایمپلنت اتصال پیدا کنند.

ایمپلنت دندان All-on-4

ایمپلنت های دندانی All-on-4 عمل دندانپزشکی را متحول کرده است. این نوع ایمپلنت ها دارای 4 یا 6 ایمپلنت در استخوان فک بالا و پایین هستند که یک روکش طولانی بصورت پل روی آن ساخته می شود. این روش مناسب کسانی است که هیچ دندانی ندارند و کاملا بی دندان است.

چه زمانی می توانید برای دندان از دست رفته ایمپلنت اندوستال انجام دهید؟

برای کاشتن دندان مصنوعی به روش اندوستال باید از سلامت جسمانی مناسب برخوردار باشید یعنی بیماری های زمینه ای مثل فشار خون بالا، دیابت یا هر عمل جراحی بزرگی اخیرا نداشته باشید. داشتن شرایط فیزیکی و جسمی مناسب کمک می کند تا یمپلنت دندان راحت تر با بدن تان پیوند برقرار کند.

اما اگر دیابتی هستید یا بیماری قندی دارید باید سطح قند خونتان را کنترل کنید تا این ایمپلنت های شناور شوند. برای اینکه یک ایمپلنت دندان خوب داشته باشید باید از بهداشت دهان و دندان مناسب برخوردار باشید. نداشتن بهداشت مناسب دندان، طول عمر ایمپلنت را کوتاه می کند و این اصلا چیز خوبی نیست.

برای قرار دادن ایمپلنت اندوستئال، باید از سالم بودن لثه ها اطمینان حاصل کرد و مطمئن شد که علائم ژنژیویت یا پریودنتیت را نداشته باشند. همچنین استخوان باید باید ارتفاع و عرض مناسبی داشته باشد. مراجعه به بهترین دکتر ایمپلنت نیز یکی از کارهایی است که بهتر است برای سلامت دندان و فک خود انجام دهید.

انواع ایمپلنت بر اساس نحوه کاشت

انواع ایمپلنت
انواع ایمپلنت

نوع دیگری از تقسیم‌ بندی ایمپلنت بر اساس روش کاشت دندان وجود دارد که در ادامه درباره آن توضیح خواهیم داد.

  • ایمپلنت بر‌ اساس درون کاشتی

معمولاً در این ایمپلنت از یک قالب فلزی در زیر بافت لثه استفاده می‌شود و با استخوان فک اتصال می‌یابد تا دندان بر روی آن قرار گیرد. افرادی که مشکل حداقل ارتفاع استخوان ایمپلنتی دارند و یا کسانی که نمی‌توانند از دندان‌های مصنوعی معمولی استفاده کنند، می‌توانند از این نوع روش برای کاشت دندان استفاده کنند.

  • ایمپلنت فرو رونده

این روش از رایج‌ترین انواع ایمپلنت است. معمولاً به ‌صورت پیچ آن را در داخل استخوان فک قرار می‌دهند و از طول و عرض متفاوتی برخوردار هستند که بر اساس شرایط بیمار تعیین می‌شود. بر روی این کاشت می‌توان یک یا چند دندان قرار داد.

  • ایمپلنت دارای چهارچوب راموس

بیمارانی که از این نوع ایمپلنت استفاده می‌کنند، در فک پایین استخوان ضعیف‌تری دارند و نمی‌توانند ایمپلنت را به صورت ریشه‌ای انجام دهند. ایمپلنت چهارچوب راموس معمولاً در انتها و گوشه‌های عقب استخوان فک در دهان قرار می‌گیرد. بعد از آن که بافت لثه التیام یافت، یک میله فلزی در اطراف قسمت‌های بالایی لثه تعبیه می‌شود که دندان‌های مصنوعی ساخته شده متناسب با آن، بر روی این میله قرار گیرند. این روش انجام ایمپلنت معمولاً استخوان فک را تقویت می‌کند و باعث ثبات آن می‌شود. همچنین از بروز هر نوع شکستگی در استخوان فک جلو‌گیری می‌کند.

ایمپلنت موقت دندان

ایمپلنت موقت یا روکش موقت ایمپلنت یکی از روش‌های موقت برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. این نوع ایمپلنت دندان معمولاً برای مدتی کوتاهی نصب می‌شود تا تا زمانی که ایمپلنت دائمی نصب شود، فضای خالی در دهان را پر کند و از مشکلاتی مانند تغییر شکل چهره و تغییر در کارایی دهان جلوگیری کند. ایمپلنت موقت دندان به طور عمومی از موادی مانند پلیمرهای دندانپزشکی، فلزات سبک و یا مواد کامپوزیتی ساخته می‌شود. این نوع ایمپلنت دندان، عموماً در عملیات نصب ایمپلنت دندان به عنوان یک مرحله موقت استفاده می‌شود و پس از آن، با نصب ایمپلنت دائمی جایگزین می‌شود.

نصب روکش ایمپلنت موقت معمولاً برای پر کردن فضای خالی در دهان و ایجاد یک پایه برای ایمپلنت دائمی انجام می‌شود. همچنین، این نوع ایمپلنت دندان برای افرادی که در حال برنامه‌ریزی برای نصب ایمپلنت دندان دائمی هستند و نیاز به یک راه حل موقت دارند، مناسب است.

در کل، ایمپلنت دندان موقت یک راهکار موقت‌بندی برای نصب ایمپلنت دندان دائمی است و برای افرادی که نیاز به یک پایه موقت جهت نصب ایمپلنت دندان دائمی دارند، مناسب است. با این حال، برای نصب ایمپلنت دندان موقت نیاز به بررسی‌های دقیقی از ساختار دهان و فک برای تعیین برتری آن بر سایر روش‌های موقت دیگر دارید. بهترین راه حل برای تعیین روش مناسب برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته، مشاوره با بهترین متخصص ایمپلنت است که با توجه به شرایط شما، بهترین روش را برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته شما تعیین کند.

مزایای انجام ایمپلنت دندان

انجام ایمپلنت دندان دارای مزیت‌های زیادی است که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

  • اولین مورد ماندگاری طولانی آن می باشد. ایمپلنت دندان در مقایسه با سایر روش ها طول عمر بالاتری دارد. مثلا بریج دندان در صورتی که خوب نگهداری کنید ۵ تا ۱۰ سال دوام می آورد اما ایمپلنت های دندانی می توانند تا آخر عمر داوم داشته باشند و در صورت نیاز تنها کافی است که تاج آن تعویض شود.
  • دومین مورد شباهت آن به سایر دندانهای و ایجاد یکپارچگی.  دندانهای که شما توسط ایمپلنت جایگزین دندانهای اصلی خود می کنید بسیار شبیه به دندانهای واقعی خواهند بود و نیازی نیست که نگرانی خاصی داشته باشید. زیرا هیچ کس نمی تواند تشخیص دهد که این دندان مصنوعی باشد.
  • سومین مورد حفظ دندان های مجاور می باشد. یعنی زمانیکه دندان آسیب دیده خود را  به روش ایمپلنت جایگزین می کنید هیچ آسیبی به سایر دندانها وارد نمی شود که این یک مزیت بسیار فوق العاده می باشد.
  • چهارمین مورد راحتی استفاده از آن می باشد. ایمپلنت های دندان بعنوان یک جایگزین ثابت و همیشگی برای دهان ما، هیچ مشکلی برای دندان ها ایجاد نمی کند. در صورتی که دندانهای مصنوعی متحرک، آسیب های زیادی به لثه های و سایر دندانها وارد می کنند. کسانیکه بر اثر بیماری یا کهولت سن نیاز به تعویض دندان خود دارند به راحتی می توانند با ایمپلنت داند احساس راحتی بیشتری داشته باشند و طرح لبخند زیبایی داشته باشند.
  • ایمپلنت دندان نسبت به روش های سنتی مزایای زیادی برای زیبایی و سلامتی دندان ها دارد و یک روش سرمایه گذاری عالی محسوب می شود. زیرا شما با یک بار هزینه کردن تا آخر می توانید از آن استفاده کنید بدون اینکه نگران خراب شدن، سیاه شدن، کرم خوردن و … باشید.
  • از مزایای دیگر ایمپلنت، مستقل بودن آن است یعنی زمانیکه شما می خواهید تنها یک دندان خود را جایگزین کنید ایمپلنت به طور مستقل می ایستند و ماننده یک دندان طبیعی عمل می کند.
  • مقاوم در برابر تغییر شکل و آسیب وارد نکردن به دندانهای مجاور
  • یک پارچه شدن با بافت های فک
  • بازگشت سرمایه بهتر نسبت به درمان معمولی
  • برخلاف پروتز‌های متحرک یا دندان‌های مصنوعی انجام ایمپلنت دندان در داخل استخوان فک فرد انجام می‌شود. بر همین اساس که ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار گرفته و همانند دندان‌های طبیعی در برابر فشار مقاومت زیادی دارد و دچار لغزش یا تغییر نمی‌شود. همچنین بعد از التیام محل انجام جراحی ایمپلنت، انجام ایمپلنت دندان از پروتز‌های استاندارد یا پل‌ها خیلی راحت‌تر است.
  • به جز دندان آسیب دیده معمولاً نیازی به برداشتن دندان دیگر یا جراحی آن‌ها نیست. برخلاف انجام پل دندان که در آن دندان‌های مجاور نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • داشتن انواع ایمپلنت های دندان استخوان فک را نیز حفظ می‌کند و زمانی که دندان‌ها بعد از مدت زمان طولانی از بین رفته باشند، استخوان فک کم کم شروع به تحلیل می‌کند. بعد از تحلیل رفتن استخوان فک ساختار صورت نیز دچار تغییراتی خواهد شد. اما وجود ایمپلنت مانع از افتادگی استخوان فک خواهد شد. این مورد از اصلی‌ترین مزیت‌های انجام ایمپلنت دندان است.

جالب است بدانید که ایمپلنت های دندان برای ۹۸ درصد بیماران بسیار موثر بود و اکثر آنها رضایت داشته اند همچنین این روش بهترین سرمایه گزاری در بین تمامی روش های درمان دندان می باشد. دکتر مژگان آزادخواه، دکتر ایمپلنت دندان تمامی مزایا و عوارض ایمپلنت را با توجه به شرایط فردی شما به شما اعلام می کند.

عوارض و خطرات ایمپلنت دندان

عوارض یا خطرات ناشی از انجام ایمپلنت های دندان می‌تواند به صورت دوره‌های کوتاه مدت و یا بلندمدت باشد که برخی از این عوارض ممکن است تحت تأثیر مراجعه افراد به پزشک غیر متخصص در این زمینه باشد. بنابراین در انتخاب متخصصین ایمپلنت دندان باید وسواس زیادی به خرج دهید تا عوارض ناشی از این موضوع کاهش چشمگیری داشته باشد. همچنین اگر نکات بهداشتی مربوط به دهان و دندان را به طور کامل رعایت کنید، خیلی راحت‌تر می‌توانید از شر عوارض ایمپلنت دندان خلاص شوید. از عوارض و خطرات اصلی انجام ایمپلنت می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • بروز عفونت‌های مختلف در محل انجام جراحی ایمپلنت دندان و درد‌های ناشی از آن
  • امکان آسیب به سایر دندان‌ها در حین انجام ایمپلنت توسط افراد غیر متخصص
  • آسیب عصبی تحت تأثیر انجام ایمپلنت که می‌تواند باعث درد، بی‌حسی، سوزش، سوزن سوزن شدن لثه‌ها، لب‌ها و چانه افراد شود.
  • مشکلات سینوسی ایجاد شده زمانی که ایمپلنت دندان قرار گرفته در فک بالا از حفره‌های سینوس بیرون می‌زند و دردسر انجام ایمپلنت دندان را چند برابر می‌کند.

اطلاعات مفید پزشکی: بهترین متخصص لمینت دندان

مراقبت‌های بعد از ایمپلنت دندان

بهتر است برای رسیدن به نتیجه مطلوب بعد از انجام ایمپلنت دندان مراقبت‌های خاصی را تا زمان مشخص انجام دهید:

  • پرهیز از مسواک زدن تا یک روز بعد از انجام ایمپلنت دندان
  • ممانعت از شست و شوی دهان تا هشت ساعت بعد از انجام ایمپلنت
  • خودداری از نوشیدن چای و قهوه و یا کشیدن سیگار پس از گذشت سه روز از انجام جراحی ایمپلنت
  • عدم استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی که در موفقیت‌آمیز نبودن کامل ایمپلنت تأثیرگذار است.
  • استفاده از خمیر دندان‌های مخصوص و نخ دندان بعد از انجام ایمپلنت
  • می‌توان بعد از انجام ایمپلنت آب نوشید اما برای خوردن مواد غذایی باید تا زمان اتمام بی‌حسی صبر کنید.
  • حداقل تا دو هفته از نوشیدن هر نوع مایعات با نی خودداری کنید.
  • از مصرف مایعات و غذا‌های گرم پس از انجام ایمپلنت خودداری کنید.

هزینه ایمپلنت دندان

انجام ایمپلنت دندان به عنوان یک روش درمانی گران قیمت شناخته می‌شود و هزینه آن تحت تأثیر عوامل مختلفی تعیین می‌شود که بعد از انجام ویزیت توسط متخصصین در زمینه جراحی ایمپلنت تشخیص داده می‌شود. عوامل مختلفی که بر هزینه ایمپلنت تأثیر دارد. در ادامه به برخی از این عوامل اشاره می‌کنم:

  • تعداد دندان‌هایی که نیاز به جایگزینی با ایمپلنت دندان دارید: اگر تعداد دندان‌هایی که نیاز به جایگزینی با ایمپلنت دندان دارید بیشتر است، مسلماً هزینه نصب ایمپلنت دندان بیشتر خواهد بود.
  • شرایط پزشکی فرد: شرایط دندانپزشکی و پزشکی فرد مثل میزان استخوان موجود در منطقه نصب ایمپلنت، وضعیت لثه، برخی بیماری‌ها و مشکلات دندانی و… نیز بر هزینه ایمپلنت تأثیر می‌گذارد. برخی موارد ممکن است نیاز به انجام عمل جراحی قبل از نصب ایمپلنت داشته باشید که به هزینه کل اضافه می‌شود.
  • جنس ایمپلنت دندان: جنس ایمپلنت دندان نیز بر هزینه آن تأثیر دارد. ایمپلنت‌های دندان مختلف با کیفیت‌ها و مشخصات متفاوتی موجود هستند که هزینه آن‌ها نیز متفاوت است.
  • محل نصب ایمپلنت دندان: محل نصب ایمپلنت دندان نیز بر هزینه آن تأثیر دارد. به طور کلی، هزینه های نصب ایمپلنت دندان در مناطقی که نیازمند جراحی و ترمیم دندانی بیشتری هستند، بیشتر خواهد بود.
  • تجهیزات و فناوری‌های استفاده شده: استفاده از تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته‌تر در نصب ایمپلنت دندان و ترمیم دهان، می‌تواند هزینه آن را افزایش دهد.
  • مکان آموزش دندانپزشک: مکان آموزش دیدن دندانپزشک نیز می‌تواند بر هزینه ایمپلنت دندان تأثیر داشته باشد. متخصصان ایمپلنت که در مناطق شهری و پر جمعیترین مناطق فعالیت می‌کنند، معمولاً هزینه بیشتری دریافت می کنند.

به طور کلی، هزینه نصب ایمپلنت دندان بسته به شرایط فردی متفاوت است. بهترین راه برای تعیین هزینه دقیق نصب ایمپلنت دندان، نیاز به مشاوره با یک متخصص ایمپلنت خوب و باتجربه است. 

ایمپلنت دندان در تهران با قیمت های مختلفی انجام می شود اما باید به این نکته توجه داشته باشید که هزینه بیشتر به معنای کیفیت بهتر نمی باشد. مهمترین عامل برای ایمپلنت دندان میزان تجربه و تخصص دکتر ایمپلنت می باشد. دکتر مژگان آزاد خواه با بیش از ۲۰ سال سابقه کار در زمینه دندانپزشکی و با تجربه بالا در زمینه کاشت ایمپلنت بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران می باشد.

اطلاعات بیشتر: هزینه کامپوزیت ونیر

طول عمر ایمپلنت دندان

معمولاً طول عمر ایمپلنت دندان نسبتاً زیاد است اما بر اساس نحوه نگهداری افراد نیز می‌تواند متغیر باشد. طول عمر ایمپلنت حدود ۲۰ سال است و باید تمام نکات بهداشتی گفته شده توسط دکتر ایمپلنت را رعایت کنید تا بعد از انجام آن نیاز به درمان مجدد نداشته باشید. طول عمر ایمپلنت دندان به فاکتورهای زیادی بستگی دارد و میزان موفقیت یا شکست آن به سلامتی فردی که تحت درمان قرار میگیرد، داروهای که مصرف می کند، میزان یکپارچگی بافت های استخوانی و سلامت بافت های دهان بستگی دارد. همچنین موقعیت قرار گیری ایمپلنت و زاویه دندان های مجاور می تواند بسیار مهم باشد. میزان موفقیت ایمپلنت با توجه به شبیه سازی آزمایشگاهی یا با استفاده از شبیه سازی CAD/CAM و توموگرافی کامیپوتری تعیین می شود.

از عوامل اصلی موفقیت و پایداری طولانی مدت ایمپلنت های دندان، یکپارچگی استخوانی و داشتن لثه سال می باشد. اما از آنجایی که هر دو ممکن است پس از کشیدن دندان آتروفی شوند، گاهی اوقات برای بازسازی استخوان و لثه ایده آل نیاز به اقدامات پیش مصنوعی مانند لیفت سینوس یا پیونده لثه است. در صورت جوش نخوردن صحیح ایمپلنت یا عدم رعایت مراقبت‌های لازم پس از انجام ایمپلنت ممکن است دندان دچار پوسیدگی و عفونت شود. علاوه بر این موارد جنس مواد به کار رفته در تهیه ایمپلنت دندان در طول عمر آن تأثیر زیادی دارد. هرچه جنس به کار رفته در تهیه ایمپلنت مقاوم‌تر باشد، احتمال شکستگی آن نیز کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه طول عمر استفاده از آن نیز افزایش پیدا می کند. به همین دلیل بهتر است برای درمان ایمپلنت دندان خود از متخصص ایمپلنت دندان و مراکز مجهز و کاملاً معتبر استفاده کنید تا خطر و عوارض خاصی را نیز تجربه نکنید و مجبور به متحمل شدن هزینه دو برابری نیز نشوید. در این زمینه توصیه می کنیم با متخصص ایمپلنت دندان در تهران مشورت کنید.

ایمپلنت فوری بهتر است یا ایمپلنت معمولی؟

ایمپلنت فوری و ایمپلنت معمولی هر دو نوع ایمپلنت دندان هستند که برای جایگزینی دندان‌هایی که از دست رفته‌اند، استفاده می‌شوند. با این حال، این دو نوع ایمپلنت دندان در برخی جنبه‌ها تفاوت دارند. ایمپلنت‌های معمولی، که به طور معمول در دو مرحله نصب می‌شوند، ابتدا باید در استخوان دندان جایگاه مناسبی برای آن‌ها تهیه شود و پس از آن، بعد از مدتی به طور معمول تا چند ماه، استخوان حول آن‌ها به خوبی ترمیم شود. در این زمان، باید از دندان‌های موقت استفاده شود و پس از ترمیم کامل استخوان، ایمپلنت دائمی نصب می‌شود.

در مقابل، ایمپلنت فوری در یک مرحله نصب می‌شود و می‌تواند در یک جلسه نصب شود و دندان مصنوعی روی آن نیز در همان جلسه قرار داده می‌شود. این نوع ایمپلنت، برای افرادی که به دنبال جایگزینی سریع دندان هستند، مفید است. با این حال، برای نصب ایمپلنت فوری، ممکن است باید شرایط دندانی وفکی فرد مناسب باشد، به علاوه، نیاز به مراقبت دقیق بعد از نصب ایمپلنت فوری و همانیتورینگ دقیق برای اطمینان از موفقیت آن وجود دارد.

به طور کلی، ایمپلنت فوری و معمولی هر دو نوع مناسبی هستند و برای انتخاب بین آن‌ها، باید با دکتر متخصص ایمپلنت خود مشورت کنید تا شرایط شما برای هر یک از این روش‌ها را بررسی کند. دکتر ایمپلنت خوب می‌تواند با توجه به شرایط دهان و فک شما، به شما پیشنهاد بدهد که کدام یک از این روش‌ها برای شما مناسب‌تر است. 

مقایسه هزینه ایمپلنت فوری با ایمپلنت معمولی

هزینه ایمپلنت فوری و ایمپلنت معمولی ممکن است در بستر متفاوتی قرار داشته باشند. در برخی موارد، هزینه ایمپلنت فوری ممکن است بیشترباشد. به عنوان مثال، برای نصب ایمپلنت فوری، نیاز به تکنولوژی و تجهیزات پیشرفته‌تر و همچنین مهارت و تخصص بیشتری در پزشک دندانپزشک مورد نیاز است، که ممکن است هزینه بیشتری را برای بیمار ایجاد کند. همچنین، نیاز به نصب دندان موقت برای ایمپلنت فوری می‌تواند هزینه را افزایش دهد. از طرف دیگر، اگرچه ایمپلنت معمولی ممکن است زمان بیشتری را برای نصب و ترمیم استخوان نیاز داشته باشد، اما می‌تواند به طور کلی هزینه کمتری داشود. این به دلیل آن است که نیاز به تجهیزات پیشرفته‌تر و مهارت بیشتری توسط متخصص ایمپلنت دندان برای نصب ایمپلنت معمولی کمتر است و همچنین نیاز به نصب دندان موقت برای ایمپلنت معمولی نیز کمتر است.

ایمپلنت پایه

احتمالا شاید در مورد ایمپلنت پایه چیزی نشنیده باشید. ایمپلنت های پایه از نظر مکان، محل قرارگیری، اندازه و طراحی و نحوه توزیع یکنواخت نیروها با سایر سیستم های ایمپلنت متفاوت هستند. این ایمپلنت های پایه در قسمت تحتانی استخوان فک به نام استخوان بازال قرار می گیرند که قوی ترین استخوان فک به حساب می آیند.

استخوان بازال به راحتی نمی تواند دچار عفونت دهانی شده یا تحلیل رود بنابراین بهترین مکان برای کاشت ایمپلنت می باشد. به طور کلی کاشت ایمپلنت پایه کمترین آسیب را وارد می کند و کمترین تورم بعد از عمل را دارد و در نتیجه بسیار سریع بهبود پیدا می کنند. از آنجایی که ایمپلنت‌های معمولی در استخوان نرم فک (استخوان ترابکولار) ثابت می‌شوند، هر فردی که دچار کمبود استخوان فک نرم باشد یا فرسایش بیش از حد استخوان فک داشته باشد، برای کاشت ایمپلنت پایه مناسب‌تر است. دکتر آزادخواه متخصص اصلاح طرح لبخند نیز می باشد.

تاریخچه ایمپلنت دندان

با اینکه پیشرفت های زیادی در زمینه دندانپزشکی صورت گرفته اما بسیاری از مردم هنوز از پوسیدگی دندان یا افتادن دندان رنج می برند. بریج و پروتز سال هاست که یکی از بهترین گزینه ها برای جایگزینی دندانها بود است. اما به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی پزشکی، اکتشافات زیادی در این زمینه داشته است. ایمپلنت چیزی جز جایگزینی ریشه دندان نیست. در این روش از لحاظ فنی پیوندهای بصورت فلزی در لثه ایجاد می شود که روی آن یک دندان دائمی و قابل تعویض نصب می شود. استفاده از ایمپلنت فواید زیادی دارد که بزرگترین آنها این است زیبایی طرح لبخند و ایجاد حس خوبی هنگام صحبت می باشد. در ضمن استفاده از ایمپلنت به بهداشت دهان و دندان کمک می کند و عین حال دوام بالایی دارد.

اطلاعات بیشتر: هزینه روکش دندان

نتیجه گیری

در این مقاله درباره ایمپلنت دندان صحبت کردیم. ایمپلنت های دندان یک جایگزین مناسب برای پر کردن قسمت‌های خالی دندان‌های از دست رفته است. ایمپلنت همانند دندان‌های طبیعی است و هیچ تفاوتی با دندان‌های طبیعی نخواهد داشت. از اصلی‌ترین ویژگی‌های قابل توجه ایمپلنت می‌توان به ثابت بودن آن اشاره کرد و پس از آن دیگر نیازی به درآوردن دندان‌های مصنوعی ندارید. همچنین استفاده از آن هیچ مشکلی در غذا خوردن یا زیبایی صورت شما ایجاد نخواهد کرد بلکه در سنین بالا نه تنها زیبایی پوست صورت را حفظ می‌کند و مانع از تحلیل رفتن استخوان فک می‌شود، بلکه جویدن غذا را نیز راحت‌تر خواهد کرد. دکتر مژگان آزادخواه جراح دندان پزشک با 20 سال سابقه در زمینه ایمپلنت (جایگزین دندان های از دست رفته) با گواهینامه معتبر ایمپلنت با سیستم فرانسه، آلمان، سوئیس و کره جنوبی است که در محیطی آرام و کادری مجرب، امکان ارائه خدمات ایمپلنت با مواد با کیفیت به شما را دارد. علاوه بر این دکتر آزادخواه متخصص انواع ارتودنسی از جمله ارتودنسی متحرک، ارتودنسی ثابت، ارتودنسی نامرئی و… می باشد. 

سوالات متداول

ایمپلنت دندان یک روش جایگزینی دندان‌های از بین رفته است. در این روش، ایمپلنت به صورت مستقیم در استخوان فک یا ستون فکی جای می‌گیرد و به عنوان دندان جایگزین عمل می‌کند.

دکتران بسیاری در تهران فعالیت در زمینه ایمپلنت دندان دارند که می‌توانند بهترین خدمات را ارائه دهند. دکتر مژگان آزاده خواه جز بهترین دکتر ایمپلنت در تهران است که بیش از ۲۰ سال تجربه تخصصی در زمینه ایمپلنت دارد. تعیین بهترین دکتر ایمپلنت در تهران بستگی به چندین عامل دارد که شامل تخصص و تجربه دکتر، کیفیت خدمات، پیشینه بیماری های مرتبط با دندان‌ها، تجهیزات و فناوری‌های مورد استفاده، نظرات و تجربیات بیماران قبلی و هزینه های مربوط به درمان می‌شود. هزینه ایمپلنت دندان به صورت اقساطی و بلند مدت در مطب دکتر آزادخواه امکان پذیر است.

قیمت و هزینه ایمپلنت دندان در تهران بسته به جنس و دوام ایمپلنت، از 4 میلیون تا 25 میلیون تومان متغیر است. 

لازم به ذکر است که کلینیک دکتر مژگان آزادخواه تنها مطبی می باشد که طرف قرار داد با آپ بوده و وام ۵۰ میلیونی به کاربران خود می دهد.

برای نصب ایمپلنت دندان، دندانپزشک باید جراحی  کوچکی در استخوان فک یا ستون فکی شما انجام دهد. در نتیجه، ممکن است درد و تورمی در منطقه جراحی بعد از عمل ایجاد شود. با این حال، اغلب بیماران می‌توانند با استفاده از داروهای تسکین درد و رعایت نکات پس از عمل، از درد و ناراحتی استفاده کنند.

بله، ایمپلنت دندان می‌تواند برای جایگزینی چند دندان در یک مکان استفاده شود. برای مثال، اگر دو دندان از بین رفته باشد، می‌توانید از یک ایمپلنت دو دندان جایگزین استفاده کنید.

مدت زمان نصب ایمپلنت دندان بستگی به تعداد دندان‌هایی دارد که باید جایگزین شود و شرایط جسمی بیمار. در برخی موارد، نصب ایمپلنت دندان ممکن است تا چند ماه طول بکشد. در موارد دیگر، ایمپلنت دندان می‌تواند در یک جلسه نصب شود.

بعد از نصب ایمپلنت دندان، ممکن است برای چند هفته اول از خوردن برخی از غذاها پرهیز شوید. با این حال، پس از بهبود جراحی و نصب ترمیم دندان، می‌توانید به طور معمولی غذا بخورید و از غذاهای سخت و نرم هم استفاده کنید. با توجه به اینکه هر فرد و هر مورد ایمپلنت دندان منحصر به فرد است، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید و راهنمایی او را در انتخاب روش مناسب برای شما دنبال کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
92 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ذبیح خواجه

من از اول نمیخواستم که از ایمپلنت جایگزین دندان هایم کنم به دو دلیل، نظر به ازینه بالا و مصرف وقت زیاد. اما بعد از توضیحات خانم دکتور و نکات مثبتی که در این برنامه مطالعه کردم، تصمیم گرفتم که ایمپلنت بزارم.
ممنونم خانم دوکتور.

trackback

چه کسانی به ایمپلنت دندان نیاز دارند و اینکه آیا شرایط خاصی دارد؟

trackback

ایمپلنت دندان برای افراد میان سال هم آیا مناسب است؟

trackback

CMCT قبل از ایمپلنت دندان چیست؟

trackback

ایمپلنت دندان چطور باعث صرفه جوی در هزینه های می شود

trackback

ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود.

trackback

معمولا چه زمانی توصیه می شود که از ایمپلنت اندوستئال استفاده شود؟

trackback

هنگام انجام ایمپلنت دندان آیا خون ریزی هم داره؟

trackback

مینی ایمپلنت چیست؟

Javad

سلام من دندانم را چند سالی میشه کشیدم و اگر الان بخوام ایمپلنت کنم آیا متوانم؟

trackback

چطور می تونم ترس از ایمپلنت را کنار بگذارم؟

trackback

آیا می توان ایمپلنت دندان را سنین جوانی انجام داد؟

Javad Tobeiha Najaf Abadi

ممنون بابت اطلاعات مفید

luna

قیمت ایمپلنت ؟
ایمپلنت با کامپوزیت چه فرقی داره؟

trackback

آیا می توانید در زمان انتظار برای ایمپلنت دندان از دندان مصنوعی موقت استفاده کرد؟

trackback

بلافاصله پس از جراحی ایمپلنت دندان باید انتظار چه چیزی را داشته باشیم؟

tahere

روز کاشت دندان چه کار  باید کرد؟

فریماه

برای ایمپلنت محدودیت سنی وجود داره؟

trackback

چه مدت بعد از ایمپلنت دندان درد آن وجود دارد؟

trackback

آیا ایمپلنت های دندانی می توانند عفونی شوند؟

trackback

آیا می توانید بعد از جراحی ایمپلنت دندان رانندگی کرد؟

trackback

چگونه زیر ایمپلنت های دندانی را تمیز کنیم؟

trackback

عمل ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

trackback

مصرف چه داروهای باعث آسیب رساندن به ایمپلنت دندان می شود.

trackback

استفاده از تاج بهتر است یا ایمپلنت؟

trackback

چند نوع ایمپلنت دندان وجود دارد؟

trackback

معایب ایمپلنت دندان چیست؟

trackback

اگر فک شما استخوان کافی برای ایمپلنت نداشته باشد چیکار باید کرد؟

trackback

آیا دندانپزشک مسئول شکست ایمپلنت است؟

trackback

آیا لثه در اطراف ایمپلنت رشد می کند؟

trackback

ارزان ترین راه برای جایگزینی دندان از دست رفته چیست؟

trackback

از کجا می شه متوجه شد که ایمپلنت به خوبی در دهانمان قرار گرفته است؟

trackback

آیا امکان دارد ایمپلنت شروع به درد کردن بکند.

trackback

برای کسانیکه لثه کوچکی دارند نیز می توانند از ایمپلنت استفاده کنند؟

trackback

آیا بعد از کاشت ایمپلنت باید از آن نگهداری کنیم؟

trackback

بعد از عمل جراحی ایمپلنت برای قرار دادن ریشه ایمپلنت چیکار باید کرد؟

trackback

وقتی که دندانمان را کشیده ایم آیا می توانیم بصورت موقت تا آماده شدن برای ایمپلنت از دندان مصنوعی استفاده کنیم؟

trackback

اگر دندانی که کشیده شد و کاشت دندانی صورت نگیرد چه اتفاقی می افتد؟

trackback

آیا می توان یک ایمپلنت را بجای دو دندان قرار داد؟

trackback

آیا لثه به ایمپلنت می چسبد؟

مهسا

اولین ویدیورو وسط چین کنید بهتر نیست؟

مصطفی

آیا بعد از ایمپلنت میتوان ارتودنسی انجام داد؟

mona

آیا برای دندانهای از دست رفته به غیر کاشت دندان راه حل دیگری وجود دارد؟

Mostafa

بهترین گزینه برای دندان های از دست رفته چیست؟

Mohammad

دندان مصنوعی یا کاشت دندان، کدام بهتر است؟

مهسا

قیمت ایمپلنت چقدره؟

شیوا

آیا ایمپلنت دندان برای یک نوجوان 18 ساله ضرر ندارد؟

دکتر مژگان آزادخواه

بطور کلی، ایمپلنت دندان برای بزرگسالان و نوجوانانی که رشد دندان‌هایشان به پایان رسیده، موثر است. در واقع، ایمپلنت دندان می‌تواند یک راه حل دائمی و کامل برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته باشد. اما برای اینکه بتوان به خوبی تصمیم گرفت، بهتر است از یک دکتر دندانپزشک مشاوره کنید. دندانپزشک ممکن است برای نوجوانان پیشنهاد کند که ابتدا درمان ارتودنسی انجام دهند تا همه دندان‌ها به خوبی در موقعیتی که باید باشند قرار گیرند و سپس ایمپلنت دندان روی دندان‌هایی که از دست رفته اند، انجام شود. در هر حال بهتر است با یک دندانپزشک متخصص مشورت کنید تا بهترین تصمیم برای شرایط خاص شما را بگیرد.

کیانا

با سلام، ایا ایمپلنت ممکنه باعث عفونت محل کاشت دندون بشه؟

پردیس

سلام ببخشید شما ایمپلنت فوری هم انجام میدید؟

سیما ناطقی

کلا ایمپلنت فوری بهتره یا ایمپلنت معمولی؟؟ ینی اگه ایمپلنت فوری انجام بدیم ضرر نداره یا مجبور نیستیم دوباره هزینه ایمپلنت بدیم؟

لطفا امتیاز دهید...

4.8 / 5. 124